Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπόμνημα Μπιάγκη στον Γ. Αμυρά για τους Δασικούς Χάρτες

Δημήτρης Μπιάγκης
28 Απριλίου 2021 / 09:24

Η διόρθωση των δασικών χαρτών πρέπει να βαρύνει το Δημόσιο, επεσήμανε στον υφ. Περιβάλλοντος ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Στην κατάθεση αναλυτικού Υπομνήματος προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά προχώρησε ο Βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Τουρισμού, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, με προτάσεις και παρεμβάσεις που αφορούν το Περιβάλλον, τόσο για την περιοχή της Κέρκυρας, όσο και στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής.

Ο Βουλευτής, κατέθεσε το Υπόμνημά του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού στην Κέρκυρα. Στο αναλυτικό Υπόμνημα γίνεται εκτενής αναφορά σε προτάσεις που αφορούν την προστασία του Περιβάλλοντος, τη διαχείριση των παράκτιων ζωνών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, των υγροβιότοπων και των ζωνών ειδικής προστασίας, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τους δασικούς χάρτες, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τα στερεά απόβλητα, την προώθηση της ανακύκλωσης αλλά και την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.

Στο επίμαχο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών της Κέρκυρας ο Βουλευτής κατέθεσε στον Υπουργό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας και προτείνει σειρά μέτρων, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας.

«Ζητάμε την επανεξέταση – αναμόρφωση των δασικών χαρτών», δηλώνει ξεκάθαρα στο Υπόμνημά του ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Είναι απαραίτητη η ρητή νομοθετική ρύθμιση επί των δασικών εκτάσεων στα Ιόνια Νησιά, αλλά και για την εξαίρεση των εκτάσεων καλλιέργειας των αιωνόβιων ελαιόδεντρων. Η ευθύνη για τη διόρθωση των δασικών χαρτών που έχει αναρτήσει το Υπουργείο πρέπει να βαρύνει το δημόσιο κι όχι τον πολίτη».

Ο Βουλευτής στην τοποθέτησή του στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό στάθηκε και σε άλλα θέματα, όπως η ορθολογική διαχείριση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων και η επίλυση του υδρευτικού προβλήματος του νησιού με σαφείς δεσμεύσεις από το Υπουργείο αλλά και η ενίσχυση του τεχνικού κλιμακίου της ΔΕΔΔΗΕ στην Κέρκυρα.