Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι είπε ο Αμυράς για τους δασικούς χάρτες (video)

υπουργείο περιβάλλοντος
27 Απριλίου 2021 / 19:08

Ως διαδικασία επιβεβλημένου όσο και καθυστερημένου για την Ελλάδα εκσυγχρονισμού παρουσίασε την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ο υφυπουργός περιβάλλοντος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δημόσιο θέτει το πλαίσιο και ύστερα διευθετούνται οι διαφορές. Αυτό είναι το δόγμα που επικαλέστηκε ο υφ. Περιβάλλοντος, Γ. Αμυράς, κατά την εισηγητική του ομιλία στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των Αρχών στην Περιφέρεια και όσον αφορά στους δασικούς χάρτες.
 
Η διαδικασία αυτή άνοιξε με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, γεγονός που άργησε δεκαετίες και η έλλειψη σχεδιασμού καθιστά την Ελλάδα, ουραγό ανάμεσα στα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφέρθηκε στις τρεις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίζουν α) το ιδιοκτησιακό, β) το καθεστώς των δασωθέντων αγρών και γ) των εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων. Τρεις ομάδες περιπτώσεων που συντηρούν συνθήκες διαρκών αντιδικιών. Εφόσον ρυθμιστούν θα κανονίσουν τις σχέσεις ιδιοκτησίας και Δημοσίου ενώ θα απελευθερώσουν τη χρήση αθροιστικά μεγάλων εκτάσεων.

Στην συνάντηση μετείχαν Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων,Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Κ. Αραβόσσης, ο βουλευτής ΝΔ Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και οι δήμαρχοι, Υδραίου, Λέσσης και Μαχειμάρης και η αντιπεριφερειάρχης Μ. Ανδριώτη.