Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Μπιάγκη για τους ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί – Απαραίτητα μέτρα

Ταξί
27 Απριλίου 2021 / 15:39
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

«Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του κλάδου και να προστατεύσει η δημόσια μεταφορά».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με θέμα:
«Απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ». Την ερώτηση συνυπογράφουν και οι Βουλευτές, Χρήστος Γκόκας, Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης.

Οι Βουλευτές ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε επιδότηση του κλάδου για τις κενές θέσεις εξαιτίας του περιορισμού του ανώτατου αριθμού επιβατών για υγειονομικούς λόγους στα πρότυπα της ειδικής επιδότησης προς ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία από τον Μάρτιο του 2020 και για όλο το χρονικό διάστημα διάρκειας των περιορισμών και ερωτούν αν προτίθενται τα αρμόδια υπουργεία να αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ για τα σχολικά δρομολόγια μεταφοράς μαθητών που δεν εκτελέστηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, λόγω της πανδημίας.

Επίσης, ζητούν να μάθουν αν το υπουργείο Υποδομών & μεταφορών αν προτίθεται να θεσπίσει την ταξινόμηση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ έως και εννέα (9) θέσεων μετά του οδηγού με ταξίμετρο, με αντικατάσταση των συμβατικών ΤΑΞΙ όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Οι βουλευτές ζητούν ακόμα να μάθουν, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων του κλάδου, αν προτίθενται τα Υπουργεία να επιδοτήσουν την αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου (περιβαλλοντικού προτύπου εκπομπής καυσαερίων τουλάχιστον EURO 6) ανεξαρτήτως καυσίμου αλλά και να παραταθεί το όριο ηλικίας των ήδη κυκλοφορούντων ΤΑΞΙ τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-2022 λόγω της κρίσης της πανδημίας, να προχωρήσει η επιδότηση των ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρων, λόγω προσαρμογής τους στη νέα τεχνολογία αλλά και αύξηση της επιδότησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ώστε να είναι ελκυστικότερη για τους ιδιοκτήτες.

Τέλος, ζητούν την εντατικοποίηση των ελέγχων, τον εκσυγχρονισμό και την απρόσκοπτη λειτουργία της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που σχετίζεται με τα εκμισθωμένα Ε.Ι.Χ. με οδηγό, ώστε να διαφυλάξει το μεταφορικό έργο του κλάδου.

«Ο κλάδος των ΤΑΞΙ επιτελεί κοινωνικό έργο και η δραστηριότητά του αφορά στη μεταφορά και εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων της κοινωνίας που ενίοτε αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο και αποτελεί απαραίτητο συνδετικό κρίκο για την συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή διευθέτηση της δημόσιας μεταφοράς των πολιτών», υποστηρίζει στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει. «Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του κλάδου και να προστατεύσει η δημόσια μεταφορά».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.