Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

11,5 τσουβάλια σκουπίδια μάζεψαν εθελοντές της All for Blue στην Κέρκυρα

Παραλίες
27 Απριλίου 2021 / 10:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ομάδα στην Κέρκυρα δημιούργησε η οργάνωση All For Blue, που ασχολείται με υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς

Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ), με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους.

Με την ομάδα της Κέρκυρας κατάφεραν την Κυριακή να μαζέψουν 11,5 τσουβάλια σκουπίδια στις παραλίες από το Αυλάκι μέχρι την Άκολη!

Μαζί με τις φωτογραφίες που ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα, οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα αναφέρουν χαρακτηριστικά κάποια από τα "απορρίμματα" που απομάκρυναν: «Τηλεόραση του 80, μπριζες, σωλήνες, φουσκωτά, και πολλές μάσκες ήταν μόνο μερικά από τα αντικείμενα που αφαιρέσαμε.

Η κατάσταση πραγματικά δεν περιγράφεται καθώς οι παραλίες ήταν γεμάτες με σκουπίδια, σχεδόν να δίνουν την εικόνα μιας χωματερής, κάτι που θα έπρεπε να αφορά τις αρμόδιες αρχές και την εικόνα που δίνει για την περιοχή. Ένα συγχαρητήρια στην ομάδα εθελοντών που καθάρισαν, περπάτησαν 10 χιλιόμετρα στον ήλιο και βοήθησαν να προστατευτούν οι θάλασσες μας από τα τόσα πλαστικά και σκουπίδια! Καλο καλοκαίρι»
.