Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπορεί η αγορά ενός οινοπνευματώδους ποτού να αποτελέσει το τέλειο δώρο;

advertorial
26 Απριλίου 2021 / 17:13

Η επιλογή ενός οινοπνευματώδους ποτού θα πρέπει να αγγίζει τα επίπεδα των premium προϊόντων.

Advertorial

Το αλκοόλ είναι γενικά ένα καλοδεχούμενο δώρο από τους περισσότερους. Θεωρείται ως κάτι που σχετίζεται με το αίσθημα του κύρους και του class. Σπάνια θα πρέπει να ανησυχείτε όταν προσφέρετε σε κάποιον αλκοόλ ως δώρο, γιατί ακόμα κι αν δεν συνηθίζουν να πίνουν, μπορεί να επιλέξουν να πιουν ένα ή δύο ποτήρια σε ειδικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, αν δεν είστε σίγουροι τι να φέρετε σε ένα μικρό ομαδικό δείπνο, με φίλους και στενούς συγγενείς που μπορεί να παρευρεθούν, ένα μπουκάλι ποιοτικού οινοπνευματώδους ποτού δεν θα έβλαπτε, ειδικά αυτήν την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
 
Μπορείτε λοιπόν να αναζητήσετε τα ξεχωριστά δώρα για Πάσχα από το wineoutlet.gr, προσφέροντας ένα ξεχωριστό δώρο σε αυτήν την ιδιαίτερη περίσταση. Αλλά αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ουίσκι σκωτσέζικης βύνης ή ένα κρασί, αξίζει να λάβετε υπόψη το είδος του ποτού ή των οινοπνευματωδών ποτών που θα προσφέρετε, ώστε να ταιριάξει η επιλογή σας απόλυτα με τις ανάγκες των υπολοίπων.
 
Μπορεί λοιπόν η αγορά ενός οινοπνευματώδους ποτού να αποτελέσει το τέλειο δώρο σε μια περίσταση; Η απάντηση είναι ναι, αλλά θα μπορέσουμε να την τεκμηριώσουμε παρακάτω στο κείμενο.
 
Η δύσκολη “φύση” των αλκοολούχων ποτών ως δώρων

Εκτός από την ταμπού-φύση του αλκοόλ ως δώρο, μια άλλη πρόκληση για τους δωρητές είναι το τεράστιο εύρος των επιλογών που τους δίνεται. Οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες - από ώριμα κρασιά έως αφρώδεις οίνους, μηλίτη και λικέρ, ενισχυμένα οινοπνευματώδη ποτά έως ουίσκι και μπράντυ, όλα με διαφορετικές υπο-ποικιλίες που μπορεί να ταιριάζουν - ή και όχι - στις προσωπικές προτιμήσεις του παραλήπτη σας. Αν και ο κύριος λόγος που αγοράζετε ένα αλκοολούχο ποτό ως δώρο είναι οι προτιμήσεις του παραλήπτη σας, ακολουθούν ορισμένες προτάσεις σχετικά με το τι θα ήταν ιδανικό να προσφέρετε σε ορισμένες περιπτώσεις.
 
Γενέθλια

Σκεφτείτε τι μπορεί να αρέσει στον εορτάζοντα. Εάν προτιμά ένα συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό - κρασί, μπύρα, μπράντυ, ουίσκι - αναζητήστε μια νέα, ενδιαφέρουσα ή μια περιορισμένη έκδοση για να μετατρέψετε αυτή σας την κίνηση σε κάτι ξεχωριστό. Αυτά τα ποτά παρουσιάζουν ένα εύρος τιμών το οποίο μπορεί να ξεκινήσει από ένα μέτριο επίπεδο κόστους και να φτάσει σε ένα premium επίπεδο.
 
Επίσης, η προσθήκη ενός επιπλέον στοιχείου μπορεί να κάνει το δώρο γενεθλίων σας ακόμα πιο αξιομνημόνευτο. Εάν προσφέρετε κρασί για παράδειγμα, αναζητήστε ένα όμορφα σχεδιασμένο ποτήρι κρασιού που ταιριάζει στον τύπο του. Αυτά του είδους τα ποτήρια συνήθως μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε μια εξειδικευμένη κάβα ποτών, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο δώρου για εσάς. Όλη αυτή η επιπρόσθετη προσπάθειά σας, σίγουρα θα εκτιμηθεί από τον εορτάζοντα.
 
 
Ορόσημα: Γάμοι, επέτειοι, βαπτίσεις

Το δώρο σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτήν την ειδική γιορτή. Επομένως, η επιλογή ενός οινοπνευματώδους ποτού θα πρέπει να αγγίζει τα επίπεδα των premium προϊόντων. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να παίζετε πάντα σε τέτοια επίπεδα τιμών. Μπορείτε να επενδύσετε αρκετά και στη συσκευασία του δώρου, κάτι το οποίο μπορεί να προσθέσει επιπλέον “πόντους” στη συνολική κίνηση του δώρου σας.
 
Το εκλεκτής ποιότητας αφρώδες κρασί είναι το συνήθως το πρότυπο δώρου αλκοόλ για γάμους και επετείους. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τον παραλήπτη, βρείτε ένα vintage κρασί που ταιριάζει με το ακριβές έτος που μπορεί να συνδυαστεί με τον ίδιο τον εορτασμό. Πρόσθετα όπως μικρά ποτήρια κρασιού και ειδικά ποτήρια σαμπάνιας είναι αποδεκτά, αλλά αποφύγετε να επισκιάσετε το κύριο δώρο σας. Το αλκοόλ πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο και θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το ορόσημο για το οποίο γιορτάζει ο παραλήπτης.
 
Περίοδοι των εορτών

Μια εποχιακή εορτή αποτελεί την ιδανικότερη περίσταση για την αγορά ενός οινοπνευματώδους ποτού ως δώρου. Εξετάστε τους διάφορους συνδυασμούς τροφίμων όταν κάνετε την επιλογή σας. Οι διακοπές κατά τις πιο κρύες εποχές (των Χριστουγέννων) εστιάζουν σε ένα πιο πλούσιο τραπέζι από ποιοτικά, έντονα κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά. Από την άλλη πλευρά, οι διακοπές κατά τους θερμότερους μήνες (Πάσχα) γιορτάζονται καλύτερα με ελαφρύτερα κρασιά, όπως λευκά κρασιά και ροζέ.