Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα Μπιάγκη σε ανάμνηση του Γιώργου Γεννηματά

μπιάγκης
25 Απριλίου 2021 / 18:10

«Όσο για μας, τους νεότερους, όλους εμάς που ασθμαίνουμε να ακολουθήσουμε τα χνάρια του, η πολιτική του στάση και διαδρομή αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη που οφείλουμε να σεβαστούμε και να προασπίσουμε».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σαν σήμερα έφυγε από κοντά μας το 1994 ο Γιώργος Γεννηματάς, ένας μεγάλος οραματιστής πολιτικός που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη σύγχρονη Ελλάδα. Ένας πολιτικός που υπερασπιζόταν με πάθος και αγωνιστικότητα τις απόψεις του, αποτέλεσε σύμβολο αξιοπιστίας, σιγουριάς και ελπίδας κι έγινε πρωταγωνιστικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου μας για πάνω από μια δεκαετία, αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη.
 
«Στη ζωή μου κάνω δυο πράγματα...», συνήθιζε να λέει, «...σέβομαι τους άλλους, σέβομαι και τον εαυτό μου». Ο Γιώργος Γεννηματάς διακρινόταν για τα οργανωτικά του προσόντα και την επιρροή του στον απλό κόσμο, ενώ ως υπουργός Υγείας ήταν ο οραματιστής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), δίνοντας μάχες για να εξανθρωπιστούν οι συνθήκες περίθαλψης, να εκσυγχρονιστούν τα νοσοκομεία και να δημιουργηθούν τα κέντρα υγείας.
 
Ήταν ο πολιτικός που δίκαια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το ήθος και την αξιοπιστία του, συνδέοντας το όραμα με τον ρεαλισμό εργαζόμενος άοκνα για να εξασφαλίσει λύσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα που αντιμετώπισε συμβολίζοντας με τον αγώνα του τη φωτεινή πλευρά της πολιτικής.
 
Σήμερα ειδικά, ετούτες τις κρίσιμες μέρες που βιώνουμε, η κληρονομιά που μας άφησε πίσω του είναι πιο διακριτή από ποτέ. Όσο για μας, τους νεότερους, όλους εμάς που ασθμαίνουμε να ακολουθήσουμε τα χνάρια του, η πολιτική του στάση και διαδρομή αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη που οφείλουμε να σεβαστούμε και να προασπίσουμε.