Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αθώα η εταιρεία αυτοκινήτων για το θανατηφόρο τροχαίο της ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου

άννα πολλάτου
24 Απριλίου 2021 / 19:02

ΠΥΡΓΟΣ. Το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αμαλιάδας έκρινε αθώο τον εκπρόσωπο της εταιρείας αυτοκινήτων, που κατηγορούνταν για τον τραγικό θάνατο της Άννας Πολλάτου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Πατρίδας Πύργου, η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει στα τέλη του Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Η πρόταση της Εισαγγελέως υπήρξε απαλλακτική, όπως και η απόφαση του Δικαστηρίου.
 
Η Κεφαλονίτισσα, Άννα Πολλάτου το μοιραίο μεσημέρι της 14ης Μαΐου 2014, κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης και από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς την Πάτρα. Από τη σύγκρουση η άτυχη Άννα τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ τραυματίστηκαν δύο άτομα που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο. 
 
Πέντε χρόνια μετά, το 2019, το πόρισμα απέδιδε τον θάνατό της στα κατασκευαστικά δεδομένα του αυτοκινήτου. Η Αντιεισαγγελέας Αμαλιάδας Αγγελική Κυριαζή άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας σε βάρος του εκπροσώπου της εταιρείας αυτοκινήτων. 
 
Σύμφωνα με το πόρισμα, και το κατηγορητήριο, όταν τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, παρότι το μικρό όχημα της Άννας Πολλάτου χτυπήθηκε από την πίσω πλευρά, αποκολλήθηκαν το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και μπήκαν βίαια στην καμπίνα του οδηγού. Η Πολλάτου δέχτηκε σφοδρή ώθηση προς τα πίσω, με συνέπεια να υποστεί κάταγμα στον αυχένα και να βρει τραγικό θάνατο.