Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδατοσφαίριση: Δηλώσεις συμμετοχής ως τη Δευτέρα 26/4

ΝΑΟΚ
23 Απριλίου 2021 / 16:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με κλειστά τα κολυμβητήρια τόσους μήνες και με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό,

όλα από εδώ και πέρα πρέπει να γίνουν βιαστικά και με ελαστικό προγραμματισμό.
Κυρίως για την υδατοσφαίριση όπου ο ΝΑΟΚ έχει γράψει τη δική του ιστορία και δεν μπορεί να λείπει από τα πρωταθλήματα. Βέβαια η Α1 δεν είναι η κατηγορία που θα παίξει, ούτε καν η Α2 αφού το οικονομικό σκέλος είναι αυτό που φρενάρει την ομάδα και έχει επιλέξει τα τελευταία χρόνια με δικά της παιδιά να παίζει «εκεί που φτάνει το χέρι της» και για φέτος θα είναι η Β΄ Εθνική.    

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας προγραμμάτισε, πέραν της Α1 και τα άλλα πρωταθλήματα, ακόμα και τα ηλικιακά και ζήτησε από τις ομάδες να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους για να μπορέσει από κει και πέρα να φτιάξει πρόγραμμα με ομίλους και ημερομηνίες, που ήδη έχει ανακοινώσει, αλλά αν οι συμμετοχές είναι λίγες ίσως όλα να αλλάξουν.

Ο ΝΑΟΚ δεν θα μπορούσε να μην πάρει μέρος και μάλιστα εκτός από της ομάδας ανδρών στη Β΄ Εθνική, θα παίξει και στις κατηγορίες Εφήβων, Παίδων, Κορασίδων και Μίνι Παίδων. Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες, το Δ.Σ. του ΝΑΟΚ και οι υπεύθυνοι της υδατοσφαίρισης κάνουν την σωστότερη κίνηση, αφού τα παιδιά είναι το μέλλον του Ναυτικού Ομίλου και θα ριχτούν στη μάχη των αντίστοιχων πρωταθλημάτων για να πάρουν και εμπειρίες και να βελτιωθούν. Άλλωστε το πρόβλημα να μην υπάρχουν στην ΒΔ Ελλάδα ομάδες έστω για φιλικά και να πρέπει να τρέχουν ή στην Πάτρα ή στη Θεσσαλονίκη οι ομάδες για προετοιμασία και φιλικά είναι ένας επιπλέον πονοκέφαλος, αλλά ο ΝΑΟΚ κοιτάει τον αθλητισμό και τη νεολαία και δεν στέκεται στα πολλά εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του.       

Η ΚΟΕ αναγκαστικά λαμβάνει υπόψη της και τις υποχρεώσεις των παιδιών σε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, στο άνοιγμα των σχολείων και στο κλείσιμο, πιθανόν σε υγειονομικούς περιορισμούς. Έχει βγάλει ένα πρόγραμμα που δείχνει να ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Β΄ ανδρών στα μέσα Σεπτεμβρίου. Όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία οι ημερομηνίες θα είναι: 16-18 Ιουλίου Α' Φάση, (4  Όμιλοι των 4 ή 5 ομάδων), 6-8 Αυγούστου Β' Φάση, (4 Όμιλοι των 4 ή 5 ομάδων), 17-19 Σεπτεμβρίου Τελική φάση (play off  - play out).