Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξε πάλι το μητρώο. 3,6 εκατ. ευρώ σε 1403 σωματεία

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
22 Απριλίου 2021 / 17:22

ΑΘΗΝΑ. Η κατάσταση που επικράτησε τις τελευταίες εβδομάδες με την καραντίνα και τα πολλά κρούσματα, επηρέασε και το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων»,

όμως όπως ενημέρωσε η ΓΓΑ άνοιξε και πάλι από την Τετάρτη 21 Απριλίου, για εγγραφές και επικαιροποίηση στοιχείων.
Ως γνωστόν έχει δοθεί παράταση για τα σωματεία ως 30 Ιουνίου 2021 να εγγραφούν και επειδή δεν είναι η πρώτη παράταση, όλα δείχνουν ότι θα είναι η τελευταία. Βέβαια διευκρινίζει (ΦΕΚ Β΄ 1593, 20/4/2021) στο άρθρο 4 τι δυνατότητες υπάρχουν σε τυχόν λάθη ή παραλείψεις με την υποβολή που γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: 
Άρθρο 4: Διάρκεια υποβολής, ελέγχου και αξιολόγησης της καταχώρησης στο ηλεκτρονικό μητρώο

1. Η υποβολή, ο έλεγχος και η αξιολόγηση των αιτήσεων εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2021 διενεργείται σε δύο (2) κύκλους.
α) Ο πρώτος κύκλος υποβολής και αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφής εκκινεί από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και, ολοκληρώνεται την 30.6.2021.
β) Ο δεύτερος κύκλος υποβολής και αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφής εκκινεί την 1.7.2021 και ολοκληρώνεται την 30.9.2021.2. Σωματείο που υπέβαλε οριστική αίτηση εντός των χρονικών ορίων ενός κύκλου, εφόσον η αίτησή του, κατόπιν του διενεργηθέντος ελέγχου, βρέθηκε ελλιπής με αποτέλεσμα τη μη εγγραφή του στο ηλεκτρονικό μητρώο, έχει δικαίωμα συμπλήρωσης - διόρθωσης της αίτησή του, ως προς τα πεδία που δεν έγινε αποδεκτή κατά τον έλεγχο, και υποβολής της εκ νέου (επανυποβολής) έως το πέρας του επόμενου κύκλου. Ειδικά για τις αιτήσεις του δεύτερου κύκλου, το δικαίωμα συμπλήρωσης - διόρθωσης και επανυποβολής τους λήγει την 30.11.2021.

Εννοείται ότι με τον νέο αθλητικό νόμο αν δεν πάρει την πιστοποίηση ένα σωματείο δεν θα μπορεί ούτε να προπονείται, ούτε να αγωνίζεται, θα είναι σαν να μην υπάρχει και για το λόγο αυτό υπάρχει κινητικότητα ώστε στις επόμενες εβδομάδες να μπορέσουν τα σωματεία να κάνουν την εγγραφή τους. Και εδώ στην Κέρκυρα υπάρχουν δεκάδες που δεν το έχουν κάνει, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι τα περισσότερα «τρέχουν» όλες τις διαδικασίες για να προλάβουν.  

Ο Υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε περί «Καθορισμού για το έτος 2021 των ειδικότερων στοιχείων και των λεπτομερειών:
Για την αίτηση εγγραφής σωματείου με ειδική αθλητική αναγνώριση στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων»
Για την επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων
Για τον έλεγχο της αίτησης εγγραφής ή/και επικαιροποίησης
Όπως επισήμανε ο Λ. Αυγενάκης από το απόγευμα της Τετάρτης θα λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα της Γ.Γ.Α. και θα μπορεί να δεχθεί αιτήσεις, θα μπορούν τα όλα σωματεία να ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεών τους.

Δίνονται 3.596.500€ σε 1403 σωματεία

Ακόμη ο υφυπουργός ανέφερε ότι στη Β΄ φάση της οικονομικής ενίσχυσης θα καταβληθούν τις επόμενες μέρες, 3.596.500€ σε σωματεία που ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους  από 11 ως 31 Δεκεμβρίου 2020 και δεν έχουν λάβει την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται, κάτι που έχει γίνει σε 3.408 σωματεία που εισέπραξαν 9.672.000€ και ήταν εγγεγραμμένα έως 10 Δεκεμβρίου 2020.