Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιάπωνας αστυνομικός ο πρώτος θετικός της Ολυμπιάδας στον ιό

ευρώπη
22 Απριλίου 2021 / 16:58

- Ένας αστυνομικός που βοηθά στις εκδηλώσεις υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας στην Ιαπωνία έγινε ο πρώτος που διαγνώσθηκε θετικός θετικός στον ιό, ανέφεραν οι διοργανωτές.

- Η Ισπανία θα προσφέρει μεταξύ 5% και 10% των εμβολίων της, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής φέτος, σε μια προσπάθεια να τις βοηθήσει να επιταχύνουν τα προγράμματα εμβολιασμού τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez.

- Η Ισπανία είναι "αποφασισμένη να υποδεχθεί" τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Φερνάντο Βαλντές. "Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι εδώ στην Ισπανία. Πιστεύουμε επίσης ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο πηγαίνει αρκετά καλά, οπότε ελπίζουμε ότι θα δούμε αυτό το καλοκαίρι την επανεκκίνηση των διακοπών", πρόσθεσε.

- Η Γερμανία λέει ότι θέλει να αγοράσει έως και 30 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού Sputnik V jab, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αρκεί η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (ΕΜΑ) της Ευρώπης να δώσει τη σαφή εικόνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, Michael Kretschmer.

- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι εξετάζει όλες τις επιλογές για να διασφαλίσει ότι η AstraZeneca τηρεί τις δεσμεύσεις της για παράδοση εμβολίων με την ΕΕ. Η δήλωση έρχεται αφότου ο Οργανισμός ειδήσεων Politico ανέφερε ότι η Επιτροπή ετοιμάζει αγωγή εναντίον της εταιρείας επειδή μείωσε τον αριθμό των εμβολίων που παραδόθηκαν στην Ε.Ε.

- Η Ουγγαρία είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να ανοίξει εκ νέου τα εστιατόρια σε βεράντες και να μειώσει την απαγόρευση της νύχτας από το Σάββατο, λόγω της επιβράδυνσης των νέων λοιμώξεων, δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, Γκεργκέλι Γκιούλας.

- Η Ελλάδα θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό ατόμων με τρύπημα Johnson & Johnson στις 5 Μαΐου, αφού ο ρυθμιστής φαρμάκων της Ευρώπης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, υποστήριξε τη χρήση του.

- Η Ρωσία ανέφερε επιπλέον 8.996 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν, κατά 397, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας σε 107.103.