Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βασικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν την αγορά μιας βίλας

advertorial
22 Απριλίου 2021 / 12:07

Εάν η βίλα σας πρόκειται να γίνει το σπίτι σας για πάντα, φροντίστε να εγκατασταθείτε σε ένα μέρος που πραγματικά απολαμβάνετε να βρίσκεστε εκεί.

Η αγορά μιας πολυτελούς βίλας είναι σίγουρα μια τεράστια επένδυση που απευθύνεται σε ορισμένους ανθρώπους. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων και ότι είστε έτοιμοι να κάνετε μια τέτοια σημαντική επένδυση για το μέλλον. Ακολουθούν ορισμένες βασικές πληροφορίες για την αγορά μιας βίλας.
 
Έχετε τα οικονομικά μέσα να ζήσετε μια άνετη ζωή;

Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε πιθανότατα σκέφτεστε να επενδύσετε τα χρήματά σας σε ένα σπίτι που είναι πολύ ανώτερο από εκεί που διαμένετε τώρα. Αν σας έχει περάσει από το μυαλό λοιπόν να ζήσετε σε μια βίλα και έχετε την οικονομική δυνατότητα για να το κάνετε πράξη, τότε είστε αρκετά τυχεροί.
 
Αν και χρειάζονται σημαντικότατοι οικονομικοί πόροι για να αποκτήσετε ένα τέτοιο σπίτι, δεν σημαίνει πως είναι και κάτι ακατόρθωτο. Δεν χρειάζεται να ανήκετε σε μια ελίτ τάξη για να οδηγηθείτε στην αγορά μιας Luxury Villas στη Μύκονο, φερειπείν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε μια βίλα.
 
 
Τι διαφορά έχουν οι βίλες από τις επαύλεις;

Οι επαύλεις είναι πολυτελή και ευρύχωρα οικίσματα επίσης. Στην πραγματικότητα, μια βίλα μπορεί επίσης να αποτελεί και μια έπαυλη, από την άποψη της αισθητικής και της αρχιτεκτονικής της. Η κύρια διαφορά ανάμεσα σε μια έπαυλη και μια βίλα είναι ο τρόπος διαχείρισης του καθενός κτίσματος. Εάν αγοράσετε μια βίλα, αγοράζετε ένα ακίνητο το οποίο το διαχειρίζεστε ως μέρος μιας ευρύτερης κοινότητας. Από την άλλη πλευρά, εάν αγοράσετε ένα αρχοντικό, είναι αποκλειστική σας ευθύνη να φροντίσετε το σπίτι και τους χώρους του.
 
Η βίλα είναι μέρος μιας αυτόνομης κοινότητας σε πολλές περιπτώσεις. Ένα αρχοντικό αποτελεί ένα ανεξάρτητο σπίτι. Εάν θέλετε οικονόμους και σεφ πρέπει να προσλάβετε αυτό το προσωπικό μόνοι σας ως ιδιοκτήτης της έπαυλης. Αν αντί αυτού, αγοράσετε μια βίλα, όλες οι υπηρεσίες διαχείρισης περιλαμβάνονται στην τιμή της αγοράς της. Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την επιλογή μιας βίλας.
 
Θα αποτελέσει τη μόνιμη κατοικία σας;

Παραδοσιακά, οι ιδιοκτήτες των βιλών τις χρησιμοποιούν ως δεύτερες κατοικίες, συνήθως με σκοπό μια καλοκαιρινή απόδραση και αναψυχή τους. Ωστόσο, δεν σας εμποδίζει κανένας να διαμείνετε στη βίλα σας για όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Διακοσμήστε λοιπόν το χώρο σας και προσαρμόστε τον στις δικές σας ανάγκες, ώστε η βίλα σας να αποκτήσει το δικό σας χαρακτήρα και στυλ. Χρησιμοποιώντας τα χειροποίητα χαλιά Εφραίμογλου θα μπορέσετε να στολίσετε το χώρο σας με άνεση και στυλ, κατα τους χειμερινούς μήνες που θα επιλέξετε να διαμείνετε στη βίλα σας.
 
Τα προνόμια της διαμονής σας σε μια βίλα ως κύρια κατοικία σας είναι ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές τις επιπρόσθετες υπηρεσίες (ιδιωτικός σεφ, ιδιωτική προστασία, κ.α.) που προσφέρει. Επίσης, δεν χρειάζεται να μετακινήστε συνεχώς αναζητώντας την επόμενη ταξιδιωτική σας απόδραση, ειδικά αν επιλέξετε να εγκατασταθείτε σε μια περιοχή με ένα ήπιο κλίμα. Η διαμονή σε μια βίλα, στο κάτω-κάτω, σημαίνει να διατηρείτε τη χαλαρότητά σας, είτε για την περίοδο των διακοπών σας, είτε για όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Εάν η βίλα σας πρόκειται να γίνει το σπίτι σας για πάντα, φροντίστε να εγκατασταθείτε σε ένα μέρος που πραγματικά απολαμβάνετε να βρίσκεστε εκεί. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αντέξετε το τοπικό κλίμα, και να μάθετε όσο και να έρθετε σε επαφή με τους γείτονες και την κοινότητά σας.