Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

4 λόγοι για τους οποίους η γυμναστική στο σπίτι είναι καλύτερη από το γυμναστήριο

advertorial
21 Απριλίου 2021 / 09:55

Η γυμναστική από το σπίτι αποδείχθηκε ως μια ανώτερη λύση έναντι από εκείνου του γυμναστηρίου και υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό.

Advertorial

Καθώς η τωρινή κατάσταση της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να επισκεφτούμε το χώρο του γυμναστηρίου, η γυμναστική από το χώρο του σπιτιού μας παρουσιάστηκε ως μια επιβαλλόμενη εναλλακτική λύση. Αποδείχθηκε όμως κάτι παραπάνω από μια απλή εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της εκγύμνασής μας εμμέσω καθολικού λοκντάουν. Η γυμναστική από το σπίτι αποδείχθηκε ως μια ανώτερη λύση έναντι από εκείνου του γυμναστηρίου και υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό. Πάμε όμως να τους ανακαλύψουμε:
 
1 Θα εξοικονομήσετε χρήματα

Οι συνδρομές στο γυμναστήριο μπορεί να σας κοστίσουν αρκετά χρήματα, ειδικά αν δεν ζείτε και εργάζεστε κοντά στο χώρο του γυμναστηρίου. Εκτός αυτού βέβαια, εάν λόγω εργασίας ταξιδεύετε συνεχώς, τότε μπορεί να αποδειχθεί ανούσια μια συνδρομή στο γυμναστήριο που σπανίως επισκέπτεστε.
 
Υπολογίστε το κόστος της συνδρομής σας στο γυμναστήριο, συν όλα τα έξοδα μεταφοράς σας από και προς το χώρο του και σύντομα θα καταλάβετε πως η εκγύμναση στο σπίτι μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό των χρημάτων σας.
 
Η αγορά ενός βασικού εξοπλισμού εκγύμνασης στο σπίτι θα σας εξοικονομήσει πολλά περισσότερα χρήματα σε βάθος χρόνου από μια διαρκή πληρωμή συνδρομής ενός γυμναστηρίου. Επίσης η εγκατάσταση ενός βασικού εξοπλισμού δεν χρειάζεται να είναι και αρκετά δαπανηρή για εσάς. Φυσικά υπάρχουν εκατοντάδες ασκήσεις εκγύμνασης για το σπίτι που δεν απαιτούν την κατοχή γυμναστηριακού εξοπλισμού. Όπως για παράδειγμα οι ασκήσεις για σύσφιξη γλουτών.
 
 
2 Θα εξοικονομήσετε χρόνο

Η μετάβαση από και προς το γυμναστήριο σας μπορεί να αφαιρέσει αρκετό και πολύτιμο χρόνο μέσα στη μέρα σας. Σκεφτείτε επίσης το σενάριο να επισκεφθείτε το γυμναστήριο κατά τις πιο πολυσύχναστες ώρες του, όπου ο χρόνος σας θα γεμίσει με την εξεύρεση χώρου στάθμευσης, περιμένοντας ένα ελεύθερο ντους ή ένα μηχάνημα εκγύμνασης.
 
Εάν δεν θέλετε να αισθάνεστε αυτό το αίσθημα της “βιασύνης” στην προπόνησή σας, επιλέξτε την άσκηση στο σπίτι. Εάν το πλησιέστερο γυμναστήριο σας είναι 20 λεπτά με το αυτοκίνητο εμμέσω κυκλοφοριακής συμφόρησης, είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθείτε το κίνητρο για να μεταβείτε στο χώρο του γυμναστηρίου. Ενώ από την άλλη, η άσκηση από το σπίτι δεν απαιτεί επιπλέον χρόνο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
 
3 Μπορείτε να ακούσετε τη δική σας μουσική

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που μπορεί να εντοπίσετε σε ένα γυμναστήριο είναι η λεγόμενη “μουσική του γυμναστηρίου”.
 
Όταν μπορείτε να ασκηθείτε με τη δική σας μουσική, θα νιώσετε πολύ πιο παρακινημένοι και θα απολαύσετε περισσότερο τη συνολική εμπειρία εκγύμνασης. Μπορείτε επίσης να τραγουδήσετε ελεύθερα, χωρίς το φόβο της επίκρισης!
 
Τα περισσότερα ακουστικά τείνουν να είναι άβολα κατα τη διάρκεια της γυμναστικής σας, ενώ τα ακουστικά Bluetooth παρουσιάζουν ένα σημαντικό κίνδυνο εξαφάνισης, όπως επίσης δεν μπορούν να καλύψουν τη συνεχή ροή του ήχου που περιβάλλει το γυμναστηριακό χώρο.
 
Η εύρεση των καλύτερων λιστών μουσικής για τα δικά σας προσωπικά γούστα και η αναπαραγωγή τους μέσω των δικών σας ηχείων, στην ένταση που εσείς επιθυμείτε, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο.
 
4 Άμεση πρόσβαση στην κουζίνα και τα γεύματά σας

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε μια ακριβή συνδρομή στο γυμναστήριο για να χάσετε βάρος και να ενδυναμώσετε τους μυς σας. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με την άσκηση στο σπίτι και καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια και αφοσίωση σε αυτό που τρώτε.
 
Εξάλλου η απώλεια βάρους αφορά περισσότερο τη διατροφή παρά την άσκηση και ενώ η άσκηση είναι σημαντική, θα πρέπει να καταβάλετε εξίσου σημαντική προσπάθεια στις σωστές τροφές που καταναλώνετε. Επικεντρωθείτε λοιπόν περισσότερο στα γεύματά σας και με τι είδους τρόφιμα ενισχύετε τον οργανισμό σας και θα παρατηρήσετε μια άμεση διαφορά στην όψη αλλά και στην ψυχολογία σας.