Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση (και) Αυλωνίτη για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην καθαριότητα των ΟΤΑ

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
20 Απριλίου 2021 / 16:31

Από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, οι εργαζόμενοι στην καθηριότητα βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, σε συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή Αλ. Αυλωνίτη). Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών κατέθεσαν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδακη και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, σχετικά με την άμεση ανάγκη εμβολιασμού των εργαζομένων στην καθαριότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με τον εμβολιασμό του πληθυσμού να προχωράει με αργούς ρυθμούς, αρκετές είναι οι ομάδες εργαζομένων σε κρίσιμα υγειονομικά πόστα, που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, σε συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας, προφέροντας ζωτικές υπηρεσίες για την καθαριότητα των πόλεων, συμβάλλοντας  έμπρακτα στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.