Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαράσσοντας τον οδικό χάρτη για τον περιφερειακό Τύπο

σηπε
19 Απριλίου 2021 / 19:04

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των κομμάτων έγινε τη Δευτέρα 19 Απριλίου, με πρωτοβουλία του ΣΗΠΕ και των συνεργαζόμενων Ενώσεων (ΕΙΕΤ & ΕΔΙΠΤ), με θέμα τη χάραξη οδικού χάρτη για τον περιφερειακό και κλαδικό Τύπο.

ΑΘΗΝΑ. Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των κομμάτων έγινε τη Δευτέρα 19 Απριλίου, με πρωτοβουλία του ΣΗΠΕ και των συνεργαζόμενων Ενώσεων (ΕΙΕΤ & ΕΔΙΠΤ), με θέμα τη χάραξη οδικού χάρτη για τον περιφερειακό και κλαδικό Τύπο.
 
Έλαβαν μέρος ο Αν. Γαϊτάνης, Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Αν. Γκαρά, Βουλευτής Έβρου, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης. Μετείχαν οι πρόεδροι ΣΗΠΕ, Κατσαΐτης, ΕΙΕΤ, Μουντάκης και ΕΔΙΠΤ, Σαββάκης καθώς και Παπαλιός, Αντιπρόεδρος της ΕΔΙΠΤ, Καλύβα γεν. γραμματέας, ο Σουρλόπουλος, μέλος ΔΣ της ΕΔΙΠΤ. Τον συντονισμό της συνάντησης είχε η εκδότρια της εφημερίδας Εμπρός Ξάνθης, Ελένη Διαφωνίδου (ΣΗΠΕ).
 
Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα του Τύπου. Οι παριστάμενοι συνομολόγησαν στην ανάγκη να εργασθούν για σύγχρονο, θεσμικό πλαίσιο και αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου μετά το Πάσχα.,
 
Οι τομείς της διαβούλευσης είναι:
1. Τα πνευματικά δικαιώματα ως ο κύριος πόρος για την εργασία, την επιχειρηματικότητα αλλά και τα δημόσια έσοδα.
2. Αποκατάσταση του φορολογικού και ασφαλιστικού των επιχειρήσεων περιφερειακού τύπου.
3. Σύσταση ενιαίου, μητρώου ενημερωτικών ΜΜΕ.
4. Εκσυγχρονισμός των σχέσεων του περιφερειακού τύπου με το Δημόσιο και την αγορά.  Καταχωρίσεις, δημοσιεύσεις, πλαίσιο διαφάνειας στο επίπεδο της μαζικής επικοινωνίας.
5. Μακρόπνοο πρόγραμμα στήριξης του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου.
6. Ίδρυση Επιμελητηρίου Τύπου
7. Η οργάνωση της μεταφοράς, διακίνησης του Τύπου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.