Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπήκαν οι υπογραφές για την εκμίσθωση του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών (video)

Μπενίτσες
15 Απριλίου 2021 / 13:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπεγράφη σήμερα στο Μαράσλειο Μέγαρο η σύμβαση εκμίσθωσης του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών,

μεταξύ της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Maritime Projects, Δημήτρη Κουτσοδόντη.

Το ετήσιο μίσθωμα που θα καταβάλλει η εταιρεία στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας είναι 250 χιλ.ευρώ ετησίως μέχρι το 2035.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η καταβολή της εγγύησης (250.000 ευρώ).  



Η Δήμαρχος επανέλαβε ότι η εκμίσθωση του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών αποτελούσε ένα «στοίχημα» για τον Δήμο, καθώς προσβλέπει σε πολλαπλά οφέλη αφενός για τα έσοδα του Δήμου, αφετέρου για την προσφορά θέσεων εργασίας, την αναβάθμιση της περιοχής αλλά και του τουριστικού προϊόντος συνολικά.
«Θέλω να ευχαριστήσω  τους αντιδημάρχους  Οικονομικών και Τουρισμού Γιώργο Παντελιό και Παναγιώτη Βαρούχα, για τις εργώδεις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλαν για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.  Νομίζω ότι αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τη δημοτική αρχή η συγκεκριμένη εξέλιξη»



Το καταφύγιο

To τουριστικό καταφύγιο Μπενιτσών έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 96 σκαφών, ενώ δέκα θέσεις θα διατεθούν δωρεάν στους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής.

Όσον αφορά τους ερασιτέχνες ψαράδες, από τη σύμβαση προβλέπεται να μπορούν να κάνουν χρήση της "γλύστρας" για να ρίχνουν τα σκάφη τους στη θάλασσα, έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου.

Ωστόσο τα τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν ελλιμενισμένα χωρίς να πληρώνουν τέλη έως σήμερα, θα πρέπει πλέον να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να ενημερωθούν για το κόστος.

Λειτουργία από Ιούλιο

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο εκμισθωτής με δικά του έξοδα θα εκδώσει τις μελέτες και τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου.

Μετά την έκδοση των αδειών λειτουργίας και των πρώτων επισκευών, το τουριστικό καταφύγιο υπό τη νέα διεύθυνση εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει τον Ιούλιο.