Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Antony Ivanof, νέος μαέστρος στον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Αη Μαθιά

Αντονυ Ιβάνοφ
14 Απριλίου 2021 / 17:20
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου με την συνεργασία αυτή αποδεικνύει την ποιότητα που διαθέτει. Κάτι που ήδη είχε καταφέρει κάτω από την διεύθυνση του Μιχάλη Καποδίστρια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια νέα δημιουργική Χορωδιακή περίοδος αρχίζει για τον Καλλιτεχνικό σύλλογο του Αη Μαθιά. Μετά τον θάνατο του επί 27 χρόνια μαέστρου, Μιχάλη Καποδίστρια, στην θέση του συνεχίζει ο διεθνούς βεληνεκούς Μαέστρος, Αντόνυ Ιβάνοφ.

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Σόφια της Βουλγαρίας το 1962. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές συνέχισε στην Κρατική Μουσική Ακαδημία της Σόφιας στην τάξη του γνωστού καθηγητή V. ARNAUDOV με κατεύθυνση ενορχήστρωση - ενοργάνωση και διεύθυνση ορχήστρας και Χορωδίας . Μετά το πέρας των ακαδημαϊκών του σπουδών διετέλεσε Διευθυντής της Μικτής Χορωδίας «ΒULGARIA» της Σόφιας και κατόπιν στην Μικτή χορωδία ΒΟΤΕVGRAD και Μικτής Χορωδίας της Κρατικής Βουλγάρικης Ραδιοφωνίας.

 Από τον Δεκέμβριο του 1997 μέχρι σήμερα διευθύνει την Μικτή Χορωδία του Δήμου Κερκυραίων «San Giacomo».
Σε όλο αυτό το διάστημα έχει εναρμονίσει, προετοιμάσει και διευθύνει πολλά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Συμμετείχε και διεύθυνε επίσης σε χορωδιακά διεθνή μουσικά εργαστήρια όπως της πόλης Νέβερ της Γαλλίας το 2001 και της Βαρκελώνης το 2003.
Με την Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας, έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όπως στο Βερολίνο, στην Ρώμη, στην Πράγα, στο Ελσίνκι στην Σόφια. Υπό την Διεύθυνση του η Δημοτική Χορωδία έχει πάρει μέρος και σε Διεθνή διαγωνιστικά Φεστιβάλ. Σε αυτά πήρε το δεύτερο βραβείο στο φεστιβάλ Praga cantat της Τσεχίας, και το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπάκτου Μίκης Θεοδωράκης.

Η χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου με την συνεργασία αυτή αποδεικνύει την ποιότητα που διαθέτει. Κάτι που ήδη είχε καταφέρει κάτω από την διεύθυνση του Μιχάλη Καποδίστρια. Αφού συμπεριλαμβάνονταν σε μια από τις ποιοτικότερες μικτές χορωδίες του νησιού. Μια ποιότητα που σίγουρα θα επιδιωχθεί να ανεβάσει.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.