Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προγραμματική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία στα Ιόνια

ΣΥΡΙΖΑ
14 Απριλίου 2021 / 14:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στα Ιόνια νησιά.

Η παρουσίαση έγινε από τον τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κ. Ανδρέα Ξανθό, μαζί με τον Γιάννη Μπαλάφα, μέλος του Πολιτικού συμβουλίου, τον Πάνο Καλαρά Συντονιστή του τμήματος Υγείας και τον Γιώργο Γιαννόπουλο, πρώην γ.γ. του υπουργείου υγείας.

Η συνδιαμόρφωση των απόψεων των φορέων στη διαμόρφωση του προγράμματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι κάτι που για πρώτη φορά επιχειρείται στα πλαίσια ενός ευρύτερου φάσματος διαλόγου σε όλες της διοικητικές περιφέρειες.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έλαβαν λόγο πολυάριθμοι εκπρόσωποι φορέων εργαζομένων και ασθενών που έθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους και συγκεκριμένα, εκπροσωπήθηκαν ή έστειλαν σχετικά κείμενα οι ακόλουθοι φορείς:
-  ΕΝΙΖ ( Νοσοκομειακοί ιατροί Ζακύνθου)
- Κέντρο Πρόληψης Ζακύνθου “ Η Στοργή” (εποπτευόμενη δομή ΟΚΑΝΑ)
- Φαρμακευτικός σύλλογος Ζακύνθου
- Σωματείο  ΑΜΕΑ "οι ποπολάροι", στη Ζάκυνθο
- Σωματείο εργαζομένων Γενικού νοσοκομείου Κεφαλλονιάς
- Ιατρικός σύλλογος Κεφαλονιάς
- Φαρμακευτικός σύλλογος Κεφαλλονιάς
- ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Λευκάδας
- Εκπρόσωπος ΑμεΑ, εργαζομένων νοσοκομείου Λευκάδας.
- Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας
- Οδοντιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας
- Φαρμακευτικός Σύλλογος Κέρκυρας
- Ένωση γενικών Ιατρών Κέρκυρας
- Σύλλογος γονέων και φίλων ασθενών μονάδας απεξάρτησης διάπλους
- Σύλλογος εργαζομένων γενικού νοσοκομείου Κέρκυρας

Στη συζήτηση που ολοκληρώθηκε μετά από πολύωρη συζήτηση ανακοινώθηκαν από πλευράς του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σημαντικές δεσμεύσεις για την υγεία στα Ιόνια και συγκεκριμένα η πρόθεση ενίσχυσης με κίνητρα στους ιατρούς και εργαζομένους ώστε να στελεχωθούν οι δομές υγείας στα νησιά μας, η πρόθεση σημαντικής και περαιτέρω ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού του Οικογενειακού ιατρού, η δέσμευση για παραμονή της πρωτοβάθμιας υγείας εντός του εθνικού συστήματος υγείας και όχι στην αυτοδιοίκηση, η δέσμευση για ανάπτυξη εξειδικευμένων δομών στα νοσοκομεία των Ιονίων, ενώ τέλος συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα προσβασιμότητας των ασθενών στο σύστημα υγείας και οι προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ