Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αποχώρηση του ΟΣΦΠ και η ορθή κίνηση του Φαίακα

Handball Premier
13 Απριλίου 2021 / 16:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα από τα λίγα σωματεία του νησιού που έχει αγωνιστική δράση αυτήν την εποχή είναι ο Φαίακας στην Handball Premier.

Αυτή η ομάδα κλήθηκε τον Ιανουάριο, μέσα στην πανδημία να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της, για μια σεζόν που θα συνεχιζόταν χωρίς βαθμολογικούς στόχους για τις περισσότερες ομάδες, αφού καμιά δεν θα υποβιβαζόταν και 2-3 στόχευαν τον τίτλο (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ).

Η  διοίκηση έκανε την καλύτερη επιλογή, γέμισε το ρόστερ με Κερκυραίους παίκτες παλιούς και νέους και άφησε ελεύθερους πάνω από 10, καθώς και χρήματα δεν υπήρχαν για να συντηρήσει στο νησί τόσους παίκτες και νόημα δεν είχε. Όμως το να δίνει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά της Κέρκυρας να πάρουν εμπειρίες στην Α1 και να προετοιμάσει την ομάδα για τη νέα σεζόν ήταν η σωστότερη λύση.
Από την άλλη το χάντμπολ είχε ένα τριγμό στις τάξεις του, αφού ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Σωστό ή λάθος θα το κρίνει η ιστορία, όμως το άθλημα σίγουρα είναι φτωχότερο με μια τέτοια αποχώρηση και το ίδιο θα ίσχυε αν έφευγαν ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ.

Αυτό που φώναζαν οι ομάδες να προπονηθούν και να παίζουν, όπως οι αντίστοιχες της Α1 σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ δεν υλοποιήθηκε για πάνω από τρεις μήνες. Ήταν ένας σοβαρός λόγος που πείραξε τον Ολυμπιακό που θεώρησε ότι η ΑΕΚ έχοντας υποχρεώσεις σε ευρωπαϊκό κύπελλο συνέχισε να προπονείται, έδινε αγώνες, όταν όλες οι άλλες ομάδες ήταν σε απραξία και είχε πλεονέκτημα έναντι των άλλων, με την επιστροφή στη δράση. Πέραν αυτού ο Ολυμπιακός  στάθηκε σε κινήσεις που κατά τη γνώμη του η Ομοσπονδία δεν έκανε για να βοηθήσει, όπως π.χ. δεν τιμώρησε ως όφειλε την ΑΕΚ για σοβαρότατα επεισόδια σε μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά και για τον τρόπο που έληξε το πρωτάθλημα τη σεζόν που πέρασε. Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του μιλάει για τίτλους στα χαρτιά, ενώ αναφέρει και χαρακτηριστικά πως «Ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει 4 τίτλους με ιδρώτα στο γήπεδο και δεν θα συνεχίσει να είναι μέρος στο θέατρο του παραλόγου, που διεξάγεται με την ανοχή της Ομοσπονδίας και της Πολιτείας».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία αφού τόνισε ότι η απόφαση του Ολυμπιακού είναι μία κακή εξέλιξη τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το άθλημα, απάντησε στην ανακοίνωση αποχώρησης του Ολυμπιακού, λέγοντας πως ο δικαστής δεν τιμώρησε την ΑΕΚ άρα δεν ευθύνεται και ακόμα πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για προπονήσεις, αυτό γινόταν μόνο με απόφαση των λοιμωξιολόγων, άρα και εδώ δεν είναι δική της η ευθύνη,  θεωρώντας πως αναίτια αποχώρησε ο Ολυμπιακός, ενώ απαντάει αναλυτικά σε όλες τις αιτιάσεις του Ολυμπιακού για «δικά της λάθη». Και κατέληξε τονίζοντας τα εξής: « οι όποιες παρενέργειες δημιούργησε η πανδημία και προκάλεσαν την αποχώρηση του Ολυμπιακού ΣΦΠ από το πρωτάθλημα της Handball Premier, δεν πρέπει να επηρεάσουν την παραμονή του Σωματείου στις τάξεις του αθλήματος μας».

Αυτή η εξέλιξη είναι κακή για το άθλημα κυρίως. Όπως και να το κάνουμε ομάδες όπως ο ΟΣΦΠ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι «κράχτες» για το πρωτάθλημα  και η απουσία τους έχει επιπτώσεις. Κυρίως στα τηλεοπτικά όπου τα χρήματα χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού σίγουρα θα είναι πολύ λιγότερα και θα έχει αυτό αντίκτυπο σε όλες τις ομάδες.