Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκολ «χρυσάφι» για ΟΦΑΜ και ΑΟΚΚ

Γ΄ Εθνική
13 Απριλίου 2021 / 16:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να συνεχίσουν το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής οι κερκυραϊκές ομάδες.

Η ελλιπής προετοιμασία αλλά και το άγχος της συλλογής βαθμών αφού με τα νέα δεδομένα (υποβιβασμός έξι ομάδων από τις 14 του Ομίλου, οι αγωνιστικές είναι λίγες) κάνουν κάθε βαθμό να θεωρείται πολύτιμος, με τις ομάδες να τα δίνουν όλα σε κάθε ματς.

Στην πιο δύσκολη θέση με την επανέναρξη βρέθηκε ο ΑΟΚ Κέρκυρα ο οποίος έχοντας τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια θα πρέπει να κάνει στη συνέχεια τουλάχιστον 4 ή 5 νίκες και ίσως κάτι περισσότερο για να μείνει στην κατηγορία, κάτι που επιθυμεί διακαώς. Οι 18 μεταγραφές που έκανε η ομάδα αυτό δείχνουν και κλήθηκε την Κυριακή στην επιστροφή να πάρει το πρώτο τρίποντο με αντίπαλο τον Αμβρακικό Λουτρού. Ένα γκολ ήταν αρκετό για να το πετύχει και να πάρει βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα.

Δεν ήρθε εύκολα το γκολ και η νίκη και η συνέχεια φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη. Η ομάδα σε λίγες μέρες και με λίγες προπονήσεις καλείται να «δέσει» και να πάρει αποτελέσματα. Όμως υπάρχει πίστη και θέληση για τη συνέχεια, ενώ ήρθαν παίκτες που έχουν την προσωπικότητα να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους.
Από την άλλη και ο ΟΦΑΜ πέτυχε ένα «χρυσό» γκολ στην τελευταία φάση του ματς κόντρα στην Πρέβεζα και πήρε το 1-1.  Η ομάδα του Αγ. Ματθαίου έχει ήδη δυο νίκες στο πρωτάθλημα και ένα ματς λιγότερο, ενώ απομένουν 10 παιχνίδια όπου με τρεις ακόμη νίκες μπορεί να μείνει στην κατηγορία. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, αρχικά λέμε το γκολ χρυσάφι, αφού ο βαθμός είναι υπερπολύτιμος και μάλιστα με μια ομάδα που ήταν 6 βαθμούς πίσω, θα έφτανε στους τρεις, αλλά ο Σκολαρίκης σκόραρε και την κράτησε στους 6.

Ο ΟΦΑΜ έχει στο σύνολό του σχεδόν, παίκτες από Κέρκυρα, πολλοί είναι νεαροί και άπειροι στην κατηγορία, αλλά έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τον Σάββα Σιδερόπουλο και η ομάδα είναι μια οικογένεια ενώ στέκεται με αξιώσεις στον αγωνιστικό χώρο. Τις επόμενες μέρες  θα οριστεί το εξ αναβολής ματς με τη Θύελλα Κατσικά στα Γιάννενα, με τον ΟΦΑΜ να δείχνει ότι δεν θα δυσκολευτεί να πετύχει τον στόχο του.

Η ΑΕΛ ήθελε ένα γκολ στην Καστοριά για να πάρει το τρίποντο, ήρθε στο 90΄ αλλά ακυρώθηκε σαν οφσάιντ σε μια οριακή φάση. Περίεργη η συνέχεια για τις κερκυραϊκές ομάδες, αλλά μπορούν να τα καταφέρουν και να είναι και τη νέα σεζόν στην αναβαθμισμένη Γ΄ Εθνική.