Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνή Μ.Μ.Ε. στην Κέρκυρα, λόγω του θανάτου του Πρίγκιπα Φιλίππου

Μον Ρεπό
13 Απριλίου 2021 / 16:10

Πλήθος μέσων μαζικής ενημέρωσης διεθνώς, ήρθαν στην Κέρκυρα προκειμένου να φωτογραφήσουν και κινηματογραφήσουν το ανάκτορο του Μον Ρεπό και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο και παράλληλα να συλλέξουν και προβάλουν ιστορικά στοιχεία και υλικό

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων). Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρετανικών, κυρίως, μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων όπως το Reuters και το Associated Press, έχει προσελκύσει η πόλη της Κέρκυρας το τελευταίο τριήμερο, λόγω του θανάτου του Πρίγκιπα Φίλιππου της Αγγλίας. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας βοήθησε τα δημοσιογραφικά συνεργεία παρέχοντας συγχρόνως τις πληροφορίες που ζητήθηκαν σχετικά με τη γέννηση και τη βάπτιση του εκλιπόντος στην Κέρκυρα, ενώ η Δήμαρχος Μ. Υδραίου τους ξενάγησε στο Μον Ρεπό.

Δημοσιογραφικά συνεργεία βρετανικών μέσων ενημέρωσης όπως το BBC, η Daily Mail, των ειδησεογραφικών πρακτορείων Reuters που εδρεύει στο Λονδίνο και το Associated Press που αποτελεί το κυρίαρχο ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΠΑ αλλά και ο γερμανικός δημόσιος διεθνούς εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Deutsche Welle ήρθαν στην Κέρκυρα προκειμένου να φωτογραφήσουν και κινηματογραφήσουν το ανάκτορο του Μον Ρεπό και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο και παράλληλα να συλλέξουν και προβάλουν ιστορικά στοιχεία και υλικό.  Συγχρόνως, είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν από κοντά στιγμιότυπα από Βρετανούς που ζουν στην Κέρκυρα οι οποίοι επισκέφθηκαν το Μον Ρεπό αφήνοντας λουλούδια στην είσοδο. 

Ήδη, πλήθος μέσων μαζικής ενημέρωσης διεθνώς, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην Κέρκυρα επ’ αφορμή του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που έχει προκαλέσει ο θάνατος του συζύγου της Βασίλισσας της Αγγλίας. Το BBC, η Sun, η Dailymail, η Independent, o Guardian, η The Telegraph, η The Νational Ηerald, η Standard, η Mirror, το Ιtv, το British Ηeritage travel, οι New York Times, το NBC, το CNN, το ABC News, ηλεκτρονικοί ενημερωτικοί ιστότοποι όπως το metro.uk, το Inews, το 24news.com, τα greekcitytimes.com, greekreporter.com, αλλά και τo Vatican news και πλήθος άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάνουν αναφορά ή και συμπεριλαμβάνουν στα αφιερώματά τους την Κέρκυρα και τα σημεία γέννησης και βάπτισης του πρίγκιπα Φιλίππου.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου ξενάγησε κι έδωσε συνέντευξη στους δημοσιογράφους στο Μον Ρεπό και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ανάδοχος του πρίγκιπα Φιλίππου ήταν ο Δήμος Κερκυραίων εκπροσωπούμενος από τον τότε δήμαρχο Αλέξανδρο Κοκοτό επισημαίνοντας ότι η Κέρκυρα είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Μεγάλη Βρετανία. Η κ. Υδραίου τόνισε ιδιαίτερα τις άριστες σχέσεις με την υπάρχουσα βρετανική κοινότητα στο νησί μας  ενώ επεσήμανε ότι η Κέρκυρα αποτελεί τον πλέον αγαπημένο προορισμό καλοκαιρινών διακοπών τόσο για τους Βρετανούς όσο και για τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι στον τόπο μας το τελευταίο διάστημα γίνεται σημαντική αναβάθμιση στις τουριστικές υποδομές και στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες. Τέλος, ενημέρωσε ότι για το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, ως όφειλε, απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην Βρετανίδα Πρέσβυ.