Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρόσκληση της Φ.Ε. Μάντζαρος στα βαφτίσια του Πρίγκιπα Φίλιππου το 1921

Πρίγκιπας Φίλιππος
13 Απριλίου 2021 / 14:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενα σπάνιο αρχειακό εύρημα δίνει στη δημοσιότητα η Φιλαρμονική Μάντζαρος, από την πρόσκλησή της να παιανίσει στα βαφτίσια του Πρίγκιπα Φίλιππου στις 18 Οκτωβρίου 1921.

Το έγγραφο ανήρτησε στα social media ο δικηγόρος Γιάννης Κοντός με την άδεια του Προέδρου της ΦΕΜ Ιωάννη Τριβιζά, όπως σημειώνει.

Πρόκειται για την πρόσκληση από τον τότε Δήμο και τον τότε Δήμαρχο Κερκυραίων Αλέξανδρο Κοκοτό προς την «Φιλαρμονική Εταιρία Μαντζαρος», να παραστεί στις εκδηλώσεις της βάπτισης, που έλαβαν χώρα στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου την 24η Οκτωβρίου 1921 με ανάδοχο τον Δήμο Κερκυραίων.

«Από το έγγραφο αυτό, αλλά και τον τύπο της εποχής, τεκμαίρεται και η παρουσία της Φ.Ε. Μαντζαρος στην τελετή αυτή» συμπληρώνει ο Γιάννης Κοντός.




Παρακάτω παρατίθεται το περιεχόμενο του εγγράφου καθαρογραμμένο (αφού πρόκειται για χειρόγραφο):

<<Αριθμός 2909

Εν Κέρκυρα τη 18η Οκτωβρίου 1921
(Αρ πρωτ. ΦΕΜ 143/21-10-1921)

Βασίλειον της Ελλάδος
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων

Προς τον κ. Πρόεδρον της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος

Εν σχέση προς την συνημμένως αποστελλομενην Υμων προσκλησιν ημών, όπως παραστείτε κατά την βάπτισιν του νεογέννητου υιού της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπος Ανδρεου, λαμβανομένου την τιμήν όπως παρακαλέσωμεν Υμάς, όπως και το Μουσικον Σώμα της Υμετερας Εταιρίας παραστη κατά την Ιεραν τελετην, μια δε ώρα προ της ενάρξεως ταυτης διέλθει τας κυριοτερας της πόλεως οδούς παιανίζον και προαναγγελλον της ημέρας το τόσον τιμητικον δια τον Δήμο μας γεγονός, της τελέσεως του βαπτίσματος υπό του Αναδόχου Δήμου.-
Ο Δημαρχων
Αλέξανδρος Κοκοτος
[Σφραγίδα (σημ. με την απηδαλον ναυν) & Υπογραφή]>>