Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Πρυτανεία τα αιτήματα των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου (video)

Φοιτητές
13 Απριλίου 2021 / 12:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν την Τρίτη οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίοι κατέθεσαν στην Πρυτανεία πλαίσιο με τις διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων όσον αφορά τις πολιτιστικές τους ομάδες και δράσεις.

οι οποίοι κατέθεσαν στην Πρυτανεία πλαίσιο με τις διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων όσον αφορά τις πολιτιστικές τους ομάδες και δράσεις. 

Οι φοιτητές εκδήλωσαν επίσης την αντίδρασή τους για τη σύσταση σώματος Πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ την Πέμπτη 15/04 θα ακουστούν ξανά οι φωνές και η μουσική των φοιτητών στο προαύλιο του Ιστορικού.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν διήμερο δράσεων σε όλη την Ελλάδα στις 18-19 Απριλίου, με σύνθημα «Τέχνη ζωντανή- ανοιχτά ΑΕΙ» #texni_zontani_anoixta_AEI, με καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες και δράσεις εντός των σχολών, όπου θα προβληθούν τα αιτήματα τους για ανοιχτές σχολές με μέτρα προστασίας.

«Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι θα ανεχτούμε να κρατά τις σχολές μας κλειστές και 3ο εξάμηνο, τη στιγμή που ανοίγει τα ξενοδοχεία, τον τουρισμό, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, περνώντας ταυτόχρονα απαράδεκτα νομοσχέδια που εντείνουν την καταστολή και συνθλίβουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!» λένε οι φοιτητές.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι τονίζουν «Ο αγώνας των φοιτητών δεν σταματά! Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα μας μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, με πολύμορφες δράσεις που αναδεικνύουν την ανάγκη και τη δυνατότητα να είναι ανοιχτές σήμερα οι σχολές!!!» - ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων ΤΙ, ΤΠ, ΤΗΧΕΙ,ΤΑΒΜ,ΤΞΓΜΔ, ΓΣ ΤΜΣ, Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Ι.Π.