Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία

ευρώπη
12 Απριλίου 2021 / 18:29

Τα καταστήματα, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια και οι εξωτερικοί χώροι των παμπ στην Αγγλία έχουν ανοίξει ξανά.

• Τα καταστήματα, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια και οι εξωτερικοί χώροι των παμπ στην Αγγλία έχουν ανοίξει ξανά, με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον να το χαιρετίζει ως «σημαντικό βήμα» στην άρση των περιορισμών της χώρας. Την Κυριακή, η Αγγλία ανέφερε τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων από τις 14 Σεπτεμβρίου.

• Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ολλανδία και άλλοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 28 Απριλίου τουλάχιστον, με την κυβέρνηση να ακυρώνει έτσι τις ελπίδες για πρόωρη χαλάρωση των μέτρων καθώς οι καθημερινές λοιμώξεις έφτασαν στο υψηλό των δύο εβδομάδων.

• Η Γαλλία προσφέρει εμβόλια Johnson & Johnson's jab και AstraZeneca Vaxzevria σε άτομα άνω των 55 ετών από τη Δευτέρα. Ωστόσο, παρά τα περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα που έλαβαν την πρώτη δόση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μόνο οι εμβολιασμοί δεν θα είναι αρκετοί για να αντισταθμίσουν το υψηλό ποσοστό μόλυνσης της χώρας, ζητώντας από τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

• Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν θα είναι δυνατές οι καλοκαιρινές διακοπές, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμέν Μπόιν, καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αγωνίζονται να δώσουν ένα χρονικό πλαίσιο για τη σταδιακή εκ νέου άρση των εθνικών περιορισμών στα σύνορα.

• Η Ιρλανδία έχει μειώσει τους περιορισμούς στην κυκλοφορία και τα τοπικά ταξίδια για πρώτη φορά φέτος, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους για κοινωνικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς από τη Δευτέρα.

• Η Τσεχία ανέφερε το χαμηλότερο ημερήσιο ποσοστό περιστατικών από τον Σεπτέμβριο την ίδια ημέρα που έληξε μια εξάμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με πολλούς μαθητές να επιστρέφουν στην τάξη.

• Μια γερμανική εταιρεία έχει αναπτύξει μια νέα μέθοδο δοκιμής κοραναϊού που χρησιμοποιεί μια σάρωση ματιών. Το Semic RF λέει ότι χρειάζονται μόνο τρία λεπτά για να εντοπιστούν φορείς της νόσου και έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 95%.

• Τέσσερις στους 10 Ευρωπαίους επαγγελματίες αναμένεται να πετάξουν λιγότερο ακόμα και μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, σύμφωνα με έρευνα της YouGov, με βιντεοδιασκέψεις που ενδέχεται να αντικαταστήσουν τις επιχειρηματικές πτήσεις μακροπρόθεσμα.

• Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών, η ιταλική κυβέρνηση αναπτύσσει ένα νέο πακέτο τόνωσης ύψους 35,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει τη χειμαζόμενη οικονομία της.