Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οριστικά τέλος τα τοπικά, αναδιάρθρωση στη Γ΄ Εθνική

ΕΠΟ
12 Απριλίου 2021 / 16:52

ΑΘΗΝΑ. Είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες ότι η ΕΠΟ προσανατολίζεται πλέον στην οριστική ματαίωση των τοπικών πρωταθλημάτων, αφού ούτε ο τρόπος,

ούτε ο χρόνος επιτρέπει κάτω από τις παρούσες συνθήκες να συνεχιστούν.
Αυτό έγινε και επίσημα πράξη, αφού στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το Σάββατο 10/4/2021 αποφασίστηκε ομόφωνα η ματαίωση των τοπικών πρωταθλημάτων των Ενώσεων όλης της χώρας και όσα παιχνίδια έχουν γίνει θεωρούνται ως μη γενόμενα.

Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη σεζόν 2021-22 θα βρει τις ομάδες  των ΕΠΣ στην ίδια κατηγορία, ενώ δεν θα έχουμε άνοδο καμιάς στην Γ΄ Εθνική. Έτσι θα τεθεί  σε ισχύ και το άρθρο 17 Α.στ της προκήρυξης της Γ’ Εθνικής το οποίο αναφέρει ότι: «Στην περίπτωση που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίσει την μη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ, θα καταργηθεί η παράγραφος15.3 και δεν θα υπάρξει προβιβασμός καμίας ομάδος από την πρώτη κατηγορία των ΕΠΣ στην Γ ‘ Εθνική, αφού δεν θα υπάρχουν πρωταθλήματα και νικητές για να προβιβαστούν και με στόχο την μείωση των ομάδων της Γ ‘ Εθνικής και την δημιουργία πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Αλλάζει πολλά στη Γ΄ Εθνική αυτή η εξέλιξη, λογικά οι 10 όμιλοι θα γίνουν έξι, αφού θα υποβιβαστούν πάνω από 50 ομάδες από τις 131 που συνεχίζουν στο πρωτάθλημα.