Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανένα θετικό self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα

self test
12 Απριλίου 2021 / 09:56

Η διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού τεστ είναι από σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστροφή στα θρανία σήμερα για τους μαθητές Λυκείου στην Κέρκυρα, όπως και σε όλην την επικράτεια.
Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο, η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, σε όλες τις σχολικές μονάδες, χωρίς προβλήματα.

Όπως δήλωσε στο enimerosi.com o κ. Αγγελόπουλος, δεν δηλώθηκε κανένα θετικό τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και εκαπιδευτικούς, γεγονός για το οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του.«Ελπίζω και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο καλά και τις επόμενες μέρες» είπε. 

Η διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού τεστ είναι από σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία και θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. 

Τα αποτέλεσματα των τεστ πρέπει να δηλώνονται στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας self.testing.gov.gr. 

Στη συνέχεια οι μαθητές θα πρέπει να εκτυπώνουν την καρτέλα μαθητή και να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο σχολείο.

Αν δεν διαθέτουν εκτυπωτή, μπορούν να βγάζουν φωτογραφία με το κινητό τους την οθόνη του υπολογιστή, ή να αντιγράφουν τα στοιχεία σε μια χειρόγραφη βεβαίωση.