Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεκρή η Κερκυραία φοιτήτρια σε τροχαίο στη Γαύδο

θανατηφόρο τροχαίο
11 Απριλίου 2021 / 17:03

ΧΑΝΙΑ. Το αυτοκίνητο που επέβαινε ως συνεπιβάτης, η Κ.Λ. (28) κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε τα ξημερώματα σε γκρεμό στον δρόμο προς τον οικισμό Βατσιανά, στο νότιο τμήμα του νησιού.

ΧΑΝΙΑ. Το αυτοκίνητο που επέβαινε ως συνεπιβάτης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε σε γκρεμό στον δρόμο προς τον οικισμό Βατσιανά, στο νότιο τμήμα του νησιού. 

 


Η απότομη στροφή που αποδείχθηκε μοιραία [email protected]

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βασιλικής Τωμαδάκη από την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, ο άντρας πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητο πριν πέσει στο γκρεμό ενώ η γυναίκα παρασύσθηκε στον γκρεμό.
 
Αργότερα και σύμφωνα με το Cretalive, η Δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, είπε ότι η ενημέρωση που έχει από τον γιατρό που έσπευσε στον τόπο του συμβάντος είναι ότι η κοπέλα δυστυχώς είναι νεκρή.
 
Μιλώντας στο Parakritika.gr, η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη είχε πει νωρίτερα ότι πρόκειται για δύο Έλληνες, όχι όμως ντόπιους και ότι η γυναίκα παρέμεινε στο αυτοκίνητο.
 
“Είναι δύο Έλληνες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, όχι όμως από το νησί. Τη στιγμή του ατυχήματος, ο άνδρας πετάχτηκε έξω από το όχημα, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Γαύδου για την παροχή α’ βοηθειών. Η γυναίκα παρέμεινε στο αυτοκίνητο. Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για το περιστατικό, έτρεξαν να συνδράμουν οι εθελοντές πυροσβέστες, αλλά και κάτοικοι του νησιού, τους οποίους και ευχαριστώ”, σημείωσε η κα Στεφανάκη.
 
Η 28χρονη ήταν επί πτυχίω φοιτήτρια στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης. 
 
Για την ανάσυρση της σορού της από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με το Λιμενικό που πήγε στο σημείο από την θάλασσα και πυροσβέστες και χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια καθώς ο γκρεμός είναι πολύ απότομος και το αυτοκίνητο έπεσε σε απόσταση πολλών μέτρων από τον δρόμο.

 
Η σορός της ανασύρθηκε αργά το μεσημέρι και με το ΕΓ/ΟΓ "Σαμαριά" μεταφέρθηκε στην Χώρα Σφακίων και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων.
 
Στο μεταξύ περίπου στις 14:00 μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στα Χανιά ο 40χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, που κατάγεται από το Ρέθυμνο και ο οποίος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων με την κατάσταση της υγείας του να είναι εκτός κινδύνου.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Γαύδου για την 25χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής:
 
Ο αναπάντεχος χαμός μιας νεαρής και πολύ γλυκιάς κοπέλας στη Γαύδο, γέμισε θλίψη το νησί μας.
 
Από την πρώτη στιγμή της είδησης του ατυχήματος εθελοντές μας έσπευσαν στο σημείο ώστε να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς ο χρόνος και η σοβαρότητα των τραυμάτων της κοπέλας δεν ήταν σύμμαχοί μας.
 
Ως δημοτικό συμβούλιο εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στους οικείους της με την ευχή να μην υπάρξει άλλο θύμα τροχαίου στο νησί μας.