Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατά κεφαλήν επιδότηση των διακοπών από τη Μάλτα!

ευρώπη
10 Απριλίου 2021 / 18:03

Η Μάλτα αναφέρει ότι σκοπεύει να προσφέρει σε ξένους επισκέπτες έως και 238 $, εάν μείνουν τουλάχιστον τρεις ημέρες στο νησί αυτό το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού.

- Η Μολδαβία θα παραγγείλει 400.000 δόσεις εμβολίου Sinovac της Κίνας καθώς επιδιώκει να ενισχύσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της μετά από αργή έναρξη, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

- Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, παρότρυνε για άλλη μια φορά τις χώρες να μοιράζονται τις δόσεις εμβολίων πιο δίκαια και όχι μόνο στον δικό τους πληθυσμό, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ghebreyesus τόνισε επίσης ότι αυτή είναι «ώρα για συνεργασία, όχι για εθνικού χαρακτήραπροστασία».

- Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εξετάσει αναφορές σπάνιων θρόμβων αίματος, που προκλήθηκαν σε τέσσερα άτομα στις ΗΠΑ, που έλαβαν το εμβόλιο Johnson & Johnson, αλλά σημείωσε ότι προς το παρόν "δεν έχει βεβαιωθεί σαφής αιτιώδης σχέση"

- Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Curevac ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να δώσει έγκριση για το εμβόλιό της τον Μάιο ή τον Ιούνιο, καθώς το σκεύασμα πλησιάζει στο τέλος των κλινικών δοκιμών φάσης-3, δήλωσε ο εκπρόσωπος Thorsten Schueller.

- Η Κίνα θα μπορούσε να παράγει πάνω από τρία δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων έως τα τέλη του 2021, δήλωσε ένας εθνικός αξιωματούχος υγείας, δήλωσε ο Zheng Zhongwei.

- Η Ιρλανδία πρόσθεσε τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ιταλία στον κατάλογο των χωρών όπου οι αφίξεις θα υπόκεινται σε υποχρεωτική απομόνωση σε ξενοδοχείο.

- Η Ρωσία ανέφερε περαιτέρω 8.704 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 402 για να αυξήσουν τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας σε 102.649.

- Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας ανέρχεται στο ψηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε μηνών. Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 52 την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον αριθμό σε εθνικό επίπεδο σε 5.757.