Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλιμάκιο της ΔΕΕΠ επισκέφτηκε την Υδραίου

ΔΕΕΠ
09 Απριλίου 2021 / 20:15

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΕΠ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Απριλίου, κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας

αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της, Γιάννη Κοντό και τα μελη Μανώλη Ορφανουδακη Αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ και Αντιπεριφερειάρχη ΤΥ της ΠΙΝ, Βασίλη Μελιδη Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Μεσης Κερκυρας και Δημοτικό Σύμβουλο, Αννα Γουση υπεύθυνη Τομέα Γυναικών της ΔΕΕΠ και Κασσιανή Σκολαρικη υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης της ΔΕΕΠ, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων κ. Μεροπη Υδραίου, στο Μαράσλειο Μέγαρο.
 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της ΔΕΕΠ σχετικά με τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ειδικά την εποχή αυτή και μέσα στο φάσμα, αλλά και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία.

Συγκεκριμένα η κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που αυτήν την εποχή έχει θέσει και υλοποιεί ο Δήμος, όπως την μεταφορά  των απορριμμάτων, το προγράμματα ανακύκλωσης και την πρότυπη ψηφιακή ενημερωτική σελίδα του Δήμου για την ανακύκλωση, τα δημόσια έργα, όπως την Αποκατάσταση του «Αρχοντικού Γυάλινα» (όπου ήδη εγκαθίσταται ο εργολάβος), την συνολική Ανάπλαση του άλσους της Γαριτσας (που βρίσκεται σήμερα στάδιο αξιολόγησης προσφορών), την επανένταξη της ανάπλασης του «Φοίνικα», την υλοποίηση, το αμέσως προσεχές διάστημα έργων αστικής και αγροτικης οδοποιίας μεγάλης κλίμακας σε όλο το Δήμο, την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου βιολογικού της πόλης κλπ. 

Επίσης σε ερώτηση της κ. Γουση για την επαναλειτουργία του Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών η κ. Δήμαρχος απάντησε ότι έχει υποβληθεί φάκελος για συνέχιση λειτουργίας του Ξενώνα μέσα από ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ γίνονται προσπάθειες για την δημιουργία επιπλέον ενός κέντρου φιλοξενίας για άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν έχουν οικογενειακή υποστήριξη. Επίσης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής η κ. Υδραίου ανέφερε ότι υλοποιείται το έργο κατασκευής 13 παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο, ενώ στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης καίριο ρόλο θα παίξουν οι μισθώσεις των λιμανιών των Μπενιτσων (ήδη έχει υλοποιηθεί) και της Αλυπας στην Παλιοκαστριτσα που θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα. 

Στην ερώτηση της κ. Σκολαρικη για την οδική διασύνδεση των Δικαστηρίων με την οδό Δονατου Δημουλιτσα, η κ. Υδραίου απάντησε ότι ο Δήμος θα προβεί σε μελέτη της κατασκευής του έργου και η Περιφέρεια ΙΝ θα το χρηματοδοτήσει. 

Η κ. Δήμαρχος, τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησης της από την επαφή με την ΔΕΕΠ Κέρκυρας και δήλωσε διαθέσιμη σε μια διαρκή επαφή, ενημέρωση και επικοινωνία. 

Πράγματι η συνάντηση αυτή υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική και οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν να επαναληφθεί σε σύντομο διάστημα.