Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ΄ Εθνική: Αποσύρθηκαν πέντε ομάδες

ΕΠΟ
08 Απριλίου 2021 / 16:21

ΑΘΗΝΑ. Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τη Γ΄ Εθνική θα γίνει με 131 σωματεία από τα 136 που ξεκίνησαν κατά την έναρξή του,

καθώς πέντε από αυτές δήλωσαν ότι δεν θα συνεχίσουν, πράγμα που σημαίνει ότι αυτόματα υποβιβάζονται στα πρωταθλήματα των τοπικών ΕΠΣ.

Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων θα βρεθεί στη σέντρα και φαίνεται λογικό αφού θα αλλάξουν τα πράγματα στην κατηγορία, θα είναι δυσκολότερη η άνοδος στη συνέχεια, ενώ η λογική λέει ότι θα συρρικνωθούν και οι Όμιλοι και θα έχουμε ένα πρωτάθλημα πιο δυνατό την επόμενη χρονιά.

Οι ομάδες που αποσύρθηκαν οι εξής: Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (1ος όμιλος), ΑΟ Σελλάνων (3ος όμιλος), Οπούντιος Μαρτίνου (4ος όμιλος), Ο Παλαιόχωρας (10ος όμιλος) και Άρης Ρεθύμνου (10ος όμιλος).

Από τον Όμιλο που μετέχουν οι κερκυραϊκές ομάδες δεν υπάρχουν απώλειες και οι 14 ομάδες θα συνεχίσουν και προβλέπεται μάχη για μια θέση στην οκτάδα, ενώ υπάρχει και ερωτηματικό για τον πρωταθλητή, αφού δεν ξέρουμε ποια ομάδα θα έχει δυνατότητα να  ανέβει κατηγορία αφού για να γίνει ΠΑΕ, με τον νέο νόμο χρειάζονται 250.000€ μετοχικό κεφάλαιο και 100.00€ εγγυητική.

Να υπενθυμίσουμε ότι το απόλυτο στον όμιλο έχουν ο Αχέροντας με τρεις νίκες σε τρία ματς και ΟΦΑΜ, ΠΑΣ Πρέβεζα με δυο νίκες σε ισάριθμα ματς, αν και για την Πρέβεζα εκκρεμεί ένσταση σε βάρος της για το ματς με την Αναγέννηση Άρτας.  Με βάση την ανακοίνωση της ΕΠΟ «Για την άνοδο θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν».