Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία του Κωνσταντίνου Καρδάμη στο Κέντρο Επτανησιακής Μουσικής και Πολιτισμού της Χορωδίας Κέρκυρας

Κέντρο Επτανησιακής Μουσικής
08 Απριλίου 2021 / 09:18
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η ομιλία έχει τίτλο: «Η μουσική παιδεία στα Επτάνησα κατά την περίοδο της Βρετανικής Προστασίας (1814 – 1864)».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Κέντρο Επτανησιακής Μουσικής και Πολιτισμού της Χορωδίας Κέρκυρας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, με ομιλητή τον μουσικολόγο Κωνσταντίνο Καρδάμη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και επιστημονικό σύμβουλο του Κέντρου.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 με ώρα έναρξης 19:00, και έχει τίτλο: «Η μουσική παιδεία στα Επτάνησα κατά την περίοδο της Βρετανικής Προστασίας (1814 – 1864)».

Πρόκειται για μια περίοδο της επτανησιακής ιστορίας, κατά την οποία, εκτός του ότι συντελέστηκαν πολύ σημαντικά γεγονότα (όπως η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης), τέθηκαν οι βάσεις της μουσικής εκπαίδευσης όχι μόνο στα Ιόνια Νησιά, αλλά και αργότερα στο νέο Ελληνικό Κράτος.

Πολλές μάλιστα από τις εκπαιδευτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν τότε, συνεχίζουν να «δίνουν τον τόνο» έως σήμερα.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, μπορούν να συνδεθούν  από τον παρακάτω σύνδεσμο, ενώ στο τέλος της ομιλίας, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.
Σύνδεσμος ομιλίας: https://meet.google.com/frf-awsw-szf

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.