Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πίεση σωματείων και ακαδημιών για επιστροφή σε προπονήσεις

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο
07 Απριλίου 2021 / 16:29

ΑΘΗΝΑ. Η πανδημία συνεχίζεται και παρά τις προσπάθειες, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και κυρίως το ποδόσφαιρο που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό

 αθλουμένων, δεν άνοιξε, με βάση τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων και οι πιέσεις στην κυβέρνηση είναι μεγάλες. Όμως κάτι τέτοιο φαίνεται δεν είναι εύκολο τη δεδομένη στιγμή, άλλωστε και ο Λ. Αυγενάκης πρόσφατα δήλωσε ότι δεν βλέπει να γίνονται τοπικά πρωταθλήματα, ενώ η μεγαλύτερη πίεση γίνεται για το άνοιγμα των Ακαδημιών.

Παρόλα αυτά, επιτροπή από παράγοντες, προπονητές, σωματεία και ακαδημίες ποδοσφαίρου,  με επιστολή στην ΕΠΟ, στον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά και τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητά την επανεκκίνηση των προπονήσεων σε ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία και ακαδημίες.
 
Η επιστολή: «Eδώ και μήνες είμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χιλιάδες αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού και παιδιά από τις ακαδημίες απέχουν από κάθε αθλητική δραστηριότητα με κίνδυνο τη σωματική και πνευματική τους υγεία. Στερούνται το δικαίωμα στην άθληση με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τον αθλητισμό, που συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, ώστε να μάθουν να συνεργάζονται, να αγωνίζονται, να παλεύουν για ένα κοινό σκοπό αλλά και να αναπτύσσουν τις σωματικές τους ικανότητες.

Για όσο διάστημα λειτούργησαν τα σωματεία αποδείχτηκε ότι υπάρχει πειθαρχία ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να αρρωστήσουμε, που δεν θέλουμε να κολλήσουμε τις συνανθρώπους μας. Εμείς είμαστε που έχουμε δείξει όλο αυτό το διάστημα την ατομική ευθύνη που ζητάει η κυβέρνηση. Αυτό που δεν έχουμε δει καθόλου είναι η κρατική ευθύνη.

Ακούμε την κυβέρνηση ότι ο αθλητισμός βρίσκεται μέσα στις τέσσερις πηγές μεγαλύτερης διασποράς του κορωνοϊού, τη στιγμή που όλες οι ακαδημίες είναι κλειστές, τη στιγμή που λειτουργεί μόνο η «βιτρίνα» του αθλητισμού, και που βάσει επίσημων στοιχείων έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 40788 τεστ στον ενεργό επαγγελματικό ή μη αθλητισμό και μόλις 168 βρέθηκαν θετικά, διασκορπισμένα από τον περασμένο Μάιο. Δικαιολογημένα είδαμε την αντίδραση των αθλητών σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτόκολλα, όσο αυστηρά και να είναι, για αυτό τώρα αιτούμαστε την επανέναρξη κάθε αθλητικής δραστηριότητας, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα κάθε αθλήματος με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους αθλητές και προπονητές με ευθύνη του κράτους».