Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Χωρίς κίνητρα δεν στελεχώνονται οι κλινικές από γιατρούς

Δημήτρης Μπιάγκης
07 Απριλίου 2021 / 13:32

Η λύση για το αδιέξοδο της έλλειψης ενδιαφέροντος των ιατρών για τις θέσεις που προκηρύσσει το Υπουργείο για τα νοσοκομεία μας, είναι η θέσπιση ισχυρών κινήτρων, τόσο οικονομικών, όσο και υπηρεσιακών – επιστημονικών

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή).  «Οι μονάδες υγείας για να λειτουργήσουν χρειάζονται πρώτα από όλα μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό που δυστυχώς δε διαθέτουν» τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, με αφορμή την ανακοίνωση λειτουργίας Μονάδας Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Αναλυτικά η δήλωση Μπιάγκη: Η δημιουργία Μονάδας Εμφραγμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αποτελεί ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που χαιρετίζουμε, φθάνει να μη μείνει μόνο εκεί, αλλά να συμπληρωθεί άμεσα και από τη δημιουργία αιμοδυναμικού τμήματος που κρίνεται απαραίτητο για το νησί μας. Η συγκυρία της πανδημίας, αποτέλεσε και αποτελεί ακόμα και τώρα, την καλύτερη ίσως αφορμή για την επαρκή θωράκιση των υποβαθμισμένων δομών υγείας της περιοχής μας, συγκυρία που δυστυχώς, όπως φαίνεται από τα γεγονότα, δεν έχουμε αξιοποιήσει στο έπακρο. 

Οι μονάδες υγείας για να λειτουργήσουν χρειάζονται πρώτα από όλα μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό που δυστυχώς δε διαθέτουν, κι αυτό, γιατί όποτε κι αν, προκηρυχθούν θέσεις για το Νοσοκομείο μας από το Υπουργείο και την απόμακρη 6η Υ.ΠΕ. δεν είναι και ελκυστικές για τους νέους επιστήμονες.

Η λύση για το αδιέξοδο της έλλειψης ενδιαφέροντος των ιατρών για τις θέσεις που προκηρύσσει το Υπουργείο για τα νοσοκομεία μας, είναι η θέσπιση ισχυρών κινήτρων, τόσο οικονομικών (με την ένταξη της Κέρκυρας στις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές), όσο και υπηρεσιακών – επιστημονικών (με διευκολύνσεις καριέρας), ώστε οι δομές υγείας της περιοχής μας να αποτελέσουν επιτέλους ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον και οι θέσεις που προκηρύσσονται να μην μένουν ορφανές.

Τις προτάσεις αυτές, εμείς, εδώ και εννέα (9) μήνες, τις έχουμε θέσει υπόψη του Υπουργείου, αφού συλλέξαμε στοιχεία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τη διοίκηση του νοσοκομείου μας, την 6η Υ.ΠΕ, τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Καταθέσαμε τροπολογίες τον Ιούνιο του 2020 και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, για τη θέσπιση ειδικών κινήτρων.

Ζητήσαμε επιτακτικά την επαναδημιουργία της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων χωρίς αποτέλεσμα παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Προτάσεις που δυστυχώς, δεν έτυχαν ανταπόκρισης, όχι μόνο εντός του Κοινοβουλίου, αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες που σφύριζαν αδιάφορα χωρίς να συνταχθούμε σε ένα κοινό μέτωπο.

Απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, δεσμευόμαστε ότι θα τις καταθέσουμε και πάλι προς ψήφιση με την πρώτη ευκαιρία, διεκδικώντας όσα αναλογούν στην πολύπαθη Κέρκυρα στον τομέα της υγείας.