Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Δημόσια Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Ν. Κέρκυρας

Λαϊκή Συσπείρωση
07 Απριλίου 2021 / 08:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τους λόγους της μετακίνησης υπαλλήλου από τις Αλυκές Λευκίμμης στις Αργυράδες, ρωτά τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, η Λαϊκή Συσπείρωση

Δημόσια Ερωτήματα
προς τον Δήμαρχο Ν. Κέρκυρας
 
Κύριε Δήμαρχε,
Με απόφαση ποιου εκδιώχθηκε η υπάλληλος του Δήμου από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ); Τοποθετήθηκε σε κάποιο χώρο του ΚΠΕ στις Αλυκές Λευκίμμης, ώστε από εκεί να εργάζεται καλύπτοντας την γραμματειακή υποστήριξη της σχολικής επιτροπής Α΄ θμιας εκπαίδευσης (8 Δημοτικά και 10 Νηπιαγωγεία), αφού ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας δεν διαθέτει Δημαρχείο και επαρκείς χώρους για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.

Θα τους «έτρωγε» τον χώρο ή μήπως τους εμπόδιζε αυτή την περίοδο στις πολυάριθμες και πολυποίκιλες δραστηριότητες τους; Το Άβατο του Αγίου Όρους είναι; Η μήπως πυρηνικός σταθμός ή στρατιωτική εγκατάσταση υψίστης σημασίας και δημιουργούνται κίνδυνοι ασφάλειας;

Δημόσιο κτήριο είναι. Περιουσιακό στοιχείο του λαού είναι. Εκτός αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι «του πατέρα τους» επειδή έχουν κάποια «θέση» ή κάποια ιδιότητα κρατικού υπαλλήλου.

Ήταν προτιμότερο να «στριμωχτεί» στις Αργυράδες μαζί με τους υπόλοιπους, για να είναι πλήρες το «σαρδελοκούτι»; Έτσι για να τηρούμε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όσο για τον συνεργάτη σας κ. Γ.Γ. του Δήμου, να τον χαίρεσθε.

Την επομένη της εντολής σας 31-03-2021, εσείς, για μετακίνηση της υπαλλήλου στις Αργυράδες, 01-04-2021 αυτός, σας εισηγούνταν «να καταθέσετε ασφαλιστικά μέτρα» κατά της δικαστικής απόφασης που στήριζε την εν λόγω υπάλληλο και να την εκδιώξετε.

Μας θυμίζει αδίστακτο εργοδότη που έχει εμπεδώσει πλήρως όλες τις «αξίες» και τις πρακτικές αυτής τη όμορφης κοινωνίας, στην οποία ζούμε, όπου έχει στο περιθώριο της ανεργίας, της ανέχειας και της φτώχειας 1.140.000 ικανούς για εργασία, για να μη θιγούν ούτε στο ελάχιστο τα κέρδη των λίγων.

Τέτοιοι συνεργάτες, σίγουρα δεν θα ήταν χρήσιμοι στην Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας.