Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ζητούν ανάκληση της απόσπασης νοσηλεύτριας στην Άρτα

Απόσπαση
07 Απριλίου 2021 / 08:50

Η νοσηλεύτρια προσλήφθηκε πριν δύο μήνες στη μονάδα ειδικών λοιμώξεων ΜΕΛ - covid και με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ αποσπάται για τρεις μήνες στην Άρτα

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ.

Ενώ η κοινωνία βιώνει ένα χρόνο εγκλεισμού και τα Νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε υποστελεχωμένο , επιβαρυμένο υγειονομικό περιβάλλον η  κυβέρνηση δε με διάφορους πειραματισμούς προσπαθεί να επιβάλει τα δικά της μέτρα χωρίς πειθώ και εκτενή ενημέρωση σε όλους τους πολίτες .

Σε ότι αφορά το υποστελεχωμένο μας Νοσοκομείο το προηγούμενο διάστημα σε δημόσια τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή αλλά και του τομέα υγείας του κυβερνητικού κόμματος ανακοινώθηκαν ελάχιστες θέσεις μόνιμων ιατρών ( 8 ) που αφορούν κάποιες από τις άγονες προκυρήξεις !!

Μονάδα Εμφραγμάτων

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου χθες ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός ακόμη καινούριου τμήματος  της Μονάδας Εμφραγμάτων όπου από απλό θάλαμο πλέον γίνεται τουλάχιστον τυπικά τμήμα - μονάδα . Φυσικά είναι θετικό τόσο για τον οργανισμό του Νοσοκομείου όσο και τους ασθενείς - χρήστες του .

Αλλά, βασική και απαραίτητη  προυπόθεση για τη δημιουργία του νέου τμήματος είναι η πρόσληψη με μόνιμο προσωπικό είτε αφορά Ιατρικό κλάδο είτε Νοσηλευτικό και η ταυτόχρονη  δημιουργία και λειτουργία αιμοδυναμικού τμήματος . Αν θέλουμε να είμαστε ακριβής αυτή είναι η δυναμική για τη λειτουργία τμήματος ΜΟΝΑΔΟΣ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ  σε όλα τα Νοσοκομεία .

Για μας αν δεν συνοδευτεί με τις παραπάνω προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα είναι για μία πολλοστή φορά τα τελευταία έντεκα χρόνια ως ένα απλό κόψιμο κορδέλας !!!

Ενώ στο Νοσοκομείο μας λειτουργούν νέα τμήματα το πέμπτο κατά σειρά τον τελευταίο χρόνο ( ΤΕΠ covid , κλινική ειδικών λοιμώξεων ΝΕΛ - covid, εργαστήριο covid , εμβολιαστικά τμήματα , Μονάδα Εμφραγμάτων ) κυρίως με Επικουρικό προσωπικό διετούς συμβάσεως οι εντολές που στέλνονται απο την 6 ΥΠΕ κινούνται προς αντίθετη κατεύθυνση !!!

Απόσπαση νοσηλεύτριας στην Άρτα

Ενημερωθήκαμε επίσημα και από την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας ότι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ με δική του απόφαση μετακινεί Επικουρική Νοσηλεύτρια με τρίμηνη απόσπαση στο Νοσοκομείο της Άρτας !!!

Η συγκεκριμένη Νοσηλεύτρια προσλήφθηκε πρόσφατα ,πριν δύο μήνες στη μονάδα ειδικών λοιμώξεων ΜΕΛ - covid . Να τονίσουμε ότι είναι η δεύτερη μετακίνηση που γίνεται από τον Διοικητή της  6η ΥΠΕ μέσα στο οχτάμηνο .

Ερωτάμε τους αρμόδιους : Για πιο λόγο η αρμόδια υγειονομική περιφέρεια ορίζει τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων απλά να στέλνουν αιτήματα για προσλήψεις όταν η ίδια με δικές της αποφάσεις μετακινεί προσωπικό σε άλλους νομούς  σύμφωνα με τα συμφέροντα βουλευτών ;; προσκείμενα στις δικές της πολιτικές πεποιθήσεις ;;;

Ποιός ο  λόγος της πρόσφατης επίσκεψης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που έγινε στο Νοσοκομείο με την Διοίκηση αλλά και με το σωματείο , όταν εμείς καθαρά του θέσαμε τις ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους και απαιτήσαμε προσλήψεις !!!!

ΕΟΔΥ μόνο τις καθημερινές

Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί τις τελευταίες μέρες είναι με το αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο δεν καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας τη λήψη των test στο Νοσοκομείο . Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έχουμε η απόφαση ήταν να παραμένει στο Νοσοκομείο τουλάχιστον τις καθημερινές μέρες εκτός το Σαββατοκύριακο . Το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί εντολή να μην υπάρχει όλη την εβδομάδα με τεράστιο θέμα να προκύπτει σε όλους τους ασθενείς που κάνουν θεραπείες , στους ασθενείς που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού αλλά και στους συνοδούς που εισέρχονται .

Θα πρέπει οι αρμόδιοι που δίνουν τέτοιες εντολές να αντιλαμβάνονται το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται τόσο στις δομές του Νοσοκομείου όσο και στους συμπολίτες μας πάσχοντες !!

Απαιτούμε εδώ και τώρα :
• Άμεση ανάκληση της απόφασης του Διοικητή της 6η ΥΠΕ για τη μετακίνηση της Νοσηλεύτριας
• Άμεση πρόσληψη μόνιμου  Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού σύμφωνα με τον οργανισμό τόσο για τα υπάρχοντα τμήματα όσο και για τα νέα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί .
• Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας .
• Επαναλειτουργία της Β' Παθολογικής κλινικής η οποία είχε καταργηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση στον νέο πλέον οργανισμό που θα κατατεθεί .
• Επαναλειτουργία της Νευρολογικής κλινικής που με απόφαση το ΔΣ του Νοσοκομείου πρόσφατα είχε πάρει την αναστολή της .
• Στελέχωση του ΤΕΠ covid με σχετικές Ιατρικές ειδικότητες σύμφωνα με το νόσημα και όχι με άσχετες όπως Γυναικολόγους κλπ .
• Επαναλειτουργία της ΥΠΕ Ιονίων Νήσων καθώς και τομέα ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα .
• Συντήρηση κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού του Νοσοκομείου και των ΚΤ .
• Αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας στα νησιά μας .

Περιμένουμε πλέον την επίσημη θέση των αρμοδίων , της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, των Δήμων της Κέρκυρας - Παξών - Διαποντίων Νήσων καθώς επίσης και όλων των Βουλευτών της Κέρκυρας .