Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαξιφισμοί ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
06 Απριλίου 2021 / 14:35

ΣΥΡΙΖΑ: Πόση κοροϊδία πια; - ΝΔ: Αυτό υπερβαίνει τα όρια της αντιπολίτευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ.Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας περί  έναρξης λειτουργίας Μονάδας Εμφραγμάτων, προκάλεσε την αντίδραση της Ομάδας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά για "δήθεν μονάδα" και βαρύγδουπες ανακοινώσεις. 

Η εν λόγω ανακοίνωση της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Πόσο ψέμα και κοροϊδία ν’ αντέξεις;

Έπειτα από τους πανηγυρισμούς για το DETOX που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες , πoυ μετά το λουκέτο πέρυσι, μετά την κατακραυγή άνοιξε με μειωμένη δυναμικότητάς σε άλλο χώρο.. Έπειτα από τη δήθεν ΜΑΦ που θα άνοιγε στο νοσοκομείο καθώς ήρθαν μόνο τα κρεβάτια, έπειτα από τον Ιατρό του ΕΚΑΒ που ακόμα τον ψάχνουμε… μια ακόμα φιέστα στήθηκε.

Ανακοινώθηκε η λειτουργία της δήθεν “μονάδας εμφραγμάτων”. Παρότι το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής το τελευταίο έτος μειώθηκε (έχει φύγει ένας Καρδιολόγος) καθιστώντας τελείως οριακή τη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, παρότι η τελευταία πρόσληψη έχει γίνει το 2018, με μόνο κριτήριο λειτουργίας την τοποθέτηση μιας γυψοσανίδας σε ήδη υπάρχοντα χώρο και 4 κρεβατιών, ανακοινώθηκε βαρύγδουπα η δημιουργία μονάδας εμφραγμάτων.

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι Μονάδες Εμφραγμάτων για να λειτουργήσουν έχουν ανάγκη από δικούς τους εξειδικευμένους Ιατρούς (και όχι κοινούς με την κλινική) και το βασικότερο, ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγγειοπλαστική και όχι φιέστες για επικοινωνιακά παιχνίδι και προσωπικά οφέλη, χωρίς καμία αιδώ, ανακοίνωσαν το τίποτα.

Εναγωνίως λοιπόν αναμένουμε, με τον τρόπο που έχει οργανωθεί και στελεχωθεί η μονάδα, να ανακοινωθεί και το ποσοστό μείωσης των διακομιδών στα Ιωάννινα.

Ειρωνικά το λέμε, καθώς σκοπός της δήθεν “μονάδας” που θα λειτουργεί χωρίς δικό της εφημερεύοντα και με δανεική νοσηλεύτρια από την κλινική, θα είναι μόνο η αναμονή των περιστατικών μέχρι τη διακομιδή το επόμενο πρωί..

Η απάντηση της τοπικής ΝΔ (ΔΕΕΠ)
 
 «Γράφτηκε» και «παίχτηκε» χτες άλλο ένα επεισόδιο του σήριαλ της ομάδας υγείας ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα η ομάδα υγείας ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτύρεται, προφανώς επειδή οι ασθενείς των εμφραγμάτων, θα έχουν μια δέουσα και εξειδικευμένη φροντίδα, την στιγμή που,  ως τώρα, δεν είχαν! 
Αυτό υπερβαίνει τα όρια της αντιπολίτευσης. Αγγίζει τα όρια εμμονής. 
Η “ξακουστή”, πλέον, ομάδα, διέπρεψε, για άλλη μία φορά, στις ανακρίβειες και τα ψεύδη !!!

Την πόνεσε, που το DETOX του Νοσοκομείου μας, από μια συνηθισμένη δομή,
που την παρέδωσε η προηγούμενη Διοίκηση, αναβαθμίστηκε σε “ΞΕΝΩΝΑ” επιπέδου πέντε (5) αστέρων.

Την πόνεσε, που τα κρεβάτια της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, αυξήθηκαν, από πέντε (5), που τα παρέδωσε, σε δώδεκα (12), (κάποια από αυτά μόνο για ασθενείς Covid-19).

Την πόνεσε που, μετά από δέκα (10) χρόνια, από τα οποία τα πεντέμισι (5,5) Κυβερνητικής Θητείας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το Νοσοκομείο απέκτησε, ξανά, πλήρως εξοπλισμένη και αυτόνομη, Μονάδα Εμφραγμάτων.
Μονάδα Εμφραγμάτων και όχι Αιμοδυναμικό Εργαστήριο εγκαινιάστηκε (τουλάχιστον ως τώρα).
Και όλα αυτά, σε περίπου ένα (1) έτος.

Ειλικρινά με όλα αυτά, μία είναι η απορία: Κανένας γιατρος σε αυτήν την ομάδα, που να γνωρίζει, δεν έχει εξηγήσει στους υπολοίπους την διαφορά των δύο;;;

Αλλά, μάλλον, σε αυτή την Ομάδα έχει χαθεί κάθε όριο και μέτρο.
Κοινοποιούμε (παρότι έχει ήδη κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ και στα ΜΚΔ από χτες) και φωτογραφία της νέας ΥΠΑΡΚΤΗΣ (!!!) μονάδας εμφραγμάτων, γιατί αν κανείς διαβάσει την ανακοίνωση της ομάδας υγείας ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει διαβάσει ειδήσεις, θα πιστέψει ότι βρίσκεται προ οφθαλμαπάτης!

Και λίγο συστολή κύριοι! 
Ας έχετε το θάρρος να επιβραβεύσετε κάτι καλό, που, πως να το κάνουμε (;), επι των ημερών σας, δεν έγινε.
Όσο σκληρό και να ναι για εσάς, παραδεχθείτε το.