Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Μαχειμάρη και Γκίκα στο Κέντρο Υγείας Αγ. Αθανασίου

Κέντρο Υγείας Αγ. Αθανασίου
06 Απριλίου 2021 / 14:33

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας). Το Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου (εμβολιαστικό κέντρο Βόρειας Κέρκυρας από 3- Απριλίου) επισκέφθηκαν την Παρασκευή 2 Απριλίου

ο Βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και  ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης συνοδευόμενος από  τους κ.κ : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτο,  Αντιδήμαρχο Σπυριδούλα Κόκκαλη ενώ παρέστησαν και οι κ.κ δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτριος Νικοπάσχος αντιπρόεδρος στο ΣΥΚΟΙΠΑ Κέρκυρας  και Βασίλειος Κούλας.

Ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Ευάγγελος Βλάχος ενημέρωσε ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των εμβολιασμών σημειώνοντας ότι το Εμβολιαστικό Κέντρο Βόρειας Κέρκυρας ανήκει στην εμβολιαστική γραμμή της Pfizer, έχει δυναμικότητα 72 εμβολίων την ημέρα και ότι για την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου το Σάββατο 3-4  έχουν προγραμματιστεί 70 εμβολιασμοί.

Στη συνέχεια εξέφρασε την αγωνία του για θέματα που αφορούν α) στη λειτουργία του κέντρου υγείας σε άμεσα ζητήματα επισκευών και συντήρησης του κτιρίου , β) στην ανάγκη ενίσχυσης με νοσηλευτικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία και γ) για την ανταπόκριση στις δημιουργούμενες συνθήκες κι ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας , τόνισε αφενός την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Αγίου Αθανασίου που εξυπηρετεί τους πολίτες και επισκέπτες της  Βόρειας Κέρκυρας αφετέρου των υπηρεσιών υγείας που τόσο δοκιμάζονται από τις δημιουργούμενες καταστάσεις λογω της πανδημίας.

Επανέλαβε γότι ο Δήμος στέκεται αρωγός  και θα βοηθήσει στη κατεύθυνση στήριξης του ΚΥ ως εμβολιαστικού κέντρου αφού ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο και ανάχωμα  για γρήγορη θωράκιση του πληθυσμού στον αγώνα για την επιστροφή στην πολυπόθητη κανονικότητα.

Σ αυτή την κατεύθυνση και για την ομαλή εμβολιαστική εξέλιξη   έμπρακτα θα συμβάλλει στις επείγουσες κι αναγκαίες παρεμβάσεις στο  ΚΥ (αποψίλωση-ευπρεπισμό  περιβάλλοντος χώρου κ.λ.π.), στην επικουρική ενίσχυση –όποτε ζητηθεί-του διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού  αλλά και στη μεταφορά ευπαθών συμπολιτών στο εμβολιαστικό κέντρο οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν για τον εμβολιασμό τους.

Μέσα στο προαναφερόμενο πλαίσιο, την προηγούμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε στο ΚΥ επίσκεψη κλιμακίου από το Δήμο  Βόρειας Κέρκυρας αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτο και  τους Αντιδήμαρχους Κουτσούρη Χαρίτωνα, Θεοφάνη Σκέμπρη, Νικόλαο Μουζακίτη . 

Επόμενος σταθμός του δημοτικού κλιμακίου και του βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα το Δημοτικό κατάστημα της ΔΕ Αγίου Γεωργίου στον Αγρό.

Τον Στέφανο Γκίκα και τον Γιώργο Μαχειμάρη συνόδευαν κατά τις επισκέψεις τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παπαδάτος,  η Αντιδήμαρχος Σπυριδούλα Κόκκαλη ενώ παρέστησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτριος Νικοπάσχος, αντιπρόεδρος στο ΣΥΚΟΙΠΑ Κέρκυρας και Βασίλειος Κούλας.