Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η άποψη του Σπύρου Κροκίδη για τους δασικούς χάρτες

Δασικοί χάρτες
06 Απριλίου 2021 / 12:00

Πέντε προτάσεις του πρώην Δημάρχου Παρελίων για την επίλυση του προβλήματος της ανάρτησης των δασικών χαρτών

Η ανακοίνωση του Σπύρου Κροκίδη: Ύστερα από τις προσπάθειες που καταβάλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για τα προβλήματα που προέκυψαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.

Μεταξύ αυτών, είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

Συνεχίζω να επιμένω στην άποψή μου για:

α. Αναστολή της ανάρτησης μέχρι το τέλος της πανδημίας και για όσο διάστημα απαιτείται.

β. Περιθώριο δώδεκα  (12) μηνών  για την υποβολή αντιρρήσεων για τους μόνιμους  κατοίκους εσωτερικού και δεκαοκτώ (18) για τους κατοίκους εξωτερικού.

γ. Εξαφάνιση του χρηματικού παραβόλου κατά την υποβολή της αντίρρησης, λόγω οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών από την πανδημία

δ. Προστασία του χαρακτηρισμένου ελαιώνα σύμφωνα με το ελαιοκομικό μητρώο των αγροτών.

ε.  Να γίνεται δεκτή η κυριότητα  λόγω χρησικτησίας.

Σπύρος Κροκίδης
Πρώην Δήμαρχος Παρελίων
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας