Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Αυλωνίτη για την μοριοδότηση των αποφοίτων Μουσικών Σπουδών

ΤΜΣ
06 Απριλίου 2021 / 11:28

Οι βουλευτές ζητούν από την Υπουργό Παιδείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών να λάβουν ισότιμη μοριοδότηση με τους αντίστοιχους μεταπτυχιακούς τίτλους

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή Αλέξανδρου Αυλωνίτη). Άμεση διόρθωση της αδικίας που υφίστανται οι απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, αναφορικά με τη μοριοδότηση του ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών (integrated master), ζητούν 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση που κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έπειτα από πρωτοβουλία του Τομεάρχη Παιδείας  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Φίλη και της Αν.Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπης Τζούφη και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Οι βουλευτές ζητούν από την Υπουργό Παιδείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου να λάβουν ισότιμη μοριοδότηση με τους αντίστοιχους μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ειδικότερα, οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος που έθεσαν υποψηφιότητα για μόνιμο διορισμό στην εκπαίδευση (προκήρυξη 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ), έπονται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης -κατά εκατοντάδες θέσεις σε σχέση με τους ισότιμους πτυχιούχους του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ- λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης του Υπουργείου Παιδείας στην έκδοση σχετικής υπουργικής διαπιστωτικής πράξης. Συνεπώς, θα πρέπει το Υπουργείο να μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση της συγκεκριμένης αδικίας.