Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνηθισμένες περιπτώσεις που χρειάζεστε τη νομική βοήθεια ενός δικηγόρου

advertorial
06 Απριλίου 2021 / 09:50

Ενας έμπειρος δικηγόρος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, ωστέ να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά οποιαδήποτε κρίση νομικής φύσεως.

Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, υπάρχουν μερικές καταστάσεις στη ζωή μας που απαιτούν τη νομική βοήθεια ενός δικηγόρου. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να είναι σοβαρές, οπότε το να έχετε έναν καλό δικηγόρο στο πλευρό σας θα σας βοηθήσει πολύ. Για αυτόν τον λόγο, ένας έμπειρος δικηγόρος στην Αθήνα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για εσάς, ωστέ να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά οποιαδήποτε κρίση νομικής φύσεως.
 
Υπάρχουν πολλοί τύποι δικηγόρων που διατίθενται για να αναλάβουν τις διάφορες νομικές υποθέσεις σας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών δικηγόρων για τροχαία ατυχήματα, των πτωχευτικών δικηγόρων, των ποινικών δικηγόρων, των δικηγόρων που ειδικεύονται σε υποθέσεις απασχόλησης και πολλών άλλων, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή εκπροσώπηση για την υπόθεσή σας.
 
Διαζύγιο

Το διαζύγιο είναι κάτι που συνήθως αποφεύγουμε να το σκεφτόμαστε, αλλά είναι ένα ρεαλιστικό κομμάτι της ζωής μας. Εάν ένα ζευγάρι συμφωνεί αμοιβαία με όλους τους όρους διαζυγίου, τότε ενδέχεται να μην απαιτείται η εμπλοκή των δικηγόρων. Ωστόσο, εάν υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με παιδιά, ακίνητα, επενδύσεις και παροχή διατροφής, τότε συνιστάται η νομική εκπροσώπηση.
 
Ένας δικηγόρος διαζυγίου θα σας καθοδηγήσει στους όρους του διαζυγίου και τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας για να αποφύγετε δαπανηρά λάθη και περαιτέρω ταλαιπωρία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ένας δικηγόρος θα βοηθήσει να κάνει μια ήδη επώδυνη και δύσκολη διαδικασία, λίγο πιο ομαλή και πιο υποφερτή.
 
Διαφορές στο χώρο εργασίας

Σε πολλές περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τα πλήρη δικαιώματά τους στο χώρο εργασίας και η νομοθεσία για την απασχόληση δεν τηρείται πάντα από τις εταιρείες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές διαφορές και αντιπαραθέσεις στο χώρο εργασίας, που κυμαίνονται από διαφορές περί συμβάσεων, απολύσεων ή και διακρίσεων στο χώρο εργασίας.
 
Αγωγές

Εάν μηνύεστε για ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ή περιουσιακό στοιχείο, τότε συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η “απέναντι” νομική πλευρά θα εκπροσωπείται επίσης από δικηγόρο, οπότε είναι απαραίτητη η δική σας ατομική εκπροσώπηση. Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις διευθετούνται εκτός δικαστηρίου, η ύπαρξη ενός έμπειρου δικηγόρου στο πλευρό σας σίγουρα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να μεγαλύτερες απώλειες.
 
Ποινικές διώξεις

Η αντιμετώπιση κάθε ποινικής κατηγορίας είναι τρομακτική για όλους. Ίσως να μην γνωρίζετε πλήρως τα δικαιώματά σας σε μια περίπτωση ποινικής κατηγορίας και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο για να σας εκπροσωπήσει νομικά στην υπόθεσή σας, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματά σας 
 
Τροχαία ατυχήματα

Σε περίπτωση αυτοκινητιστικού ατυχήματος που δεν οφείλονταν σε δικό σας λάθος και προκάλεσε τραυματισμό σε εσάς τους ίδιους θα χρειαστείτε έναν δικηγόρο τροχαίων ατυχημάτων. Η ασφαλιστική εταιρεία της άλλης πλευράς θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σας, αλλά είναι σημαντικό να επιτρέψετε στον δικηγόρο σας να χειριστεί αυτήν τη διαδικασία.
 
Ένας ειδικός πληρεξούσιος δικηγόρος γνωρίζει το νόμο, τα δικαιώματά σας και τα απαραίτητα ποσά της αποζημίωσης σας. Εάν τραυματιστείτε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, αποφύγετε να μιλήσετε σε οποιονδήποτε άλλο πέραν από την αστυνομία και τους γιατρούς, εάν χρειάζεστε άμεση ιατρική βοήθεια.
 
Διαθήκες και καταπιστεύματα

Οι οικογενειακές διαφωνίες σχετικά με τις διαθήκες και τα κληρονομικά καταπιστεύματα μπορεί να προκαλέσουν μυριάδες προβλήματα. Αποτρέψτε οποιαδήποτε σκηνή δράματος και δυσάρεστων συγκρούσεων που μπορεί να προκύψει μετά το θάνατό σας, δημιουργώντας τη διαθήκη σας σε έναν εξειδικευμένο και αξιόπιστο πληρεξούσιο. Ιδανικά, θα πρέπει να συναντήσετε έναν πληρεξούσιο δικηγόρο για να ρυθμίσετε το καταπίστευμά σας μόλις αποκτήσετε το πρώτο σας παιδί, και στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερώνεται καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής σας καθώς οι περιστάσεις και η οικογενειακή σας κατάσταση επιδέχονται αλλαγές.