Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πράσινες & ποδηλατικές «διαπιστεύσεις» στα ξενοδοχεία

Οικολογικός τουρισμός
05 Οκτωβρίου 2016 / 14:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Διεθνές Οικολογικό Σήμα Ποιότητας, Green Key, και το νέο σήμα Bike Friendly Hotel θα παρουσιαστούν στους επαγγελματίες του τουρισμού την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στην Κέρκυρα,

στο ξενοδοχείο Mayor Mon Repos Palace, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και o Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας.
Στην εκδήλωση θα αναλυθούν θέματα της πράσινης και περιβαλλοντικής διαχείρισης και τα οφέλη που έχουν τα ξενοδοχεία από την απόκτηση του Green Key, ο ποδηλατικός τουρισμός και τα κριτήρια απόκτησης του σήματος Bike Friendly Hotel.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και της εταιρείας ΝΑΤΤΟΥΡ, σύμφωνα με το οποίο, τα ξενοδοχεία που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα βραβεύονται με το ειδικό Σήμα. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν επιλέξιμα από τους ποδηλάτες, οι οποίοι είτε διαθέτουν το δικό τους ποδήλατο, ή νοικιάζουν επιτόπου με στόχο να εξερευνήσουν την τριγύρω περιοχή.

Το νέο πρόγραμμα πιστοποίησης Bike Friendly Hotel έρχεται να βοηθήσει στην εξάπλωση του ποδηλατικού τουρισμού προς όφελος και του περιβάλλοντος και του τουρισμού. Το πρόγραμμα, το οποίο έχει ξεκινήσει από τις 18 Ιουλίου 2016, έχει τα ακόλουθα βασικά κριτήρια:
-Χάρτης με έμφαση στις Ποδηλατικές Διαδρομές, έντυπος/ηλεκτρονικός
-Χώρος Κλειστός για την Ασφαλή Αποθήκευση Ποδηλάτων κατά τη Διανυκτέρευση
-Σετ Εργαλείων Ποδηλάτων που δίνεται προς Δωρεάν Χρήση από τους Πελάτες
-Πλυντήριο Στεγνωτήριο Ρούχων Αυθημερόν
-Συνεργασία με Κατάστημα Ενοικίασης & Επισκευής Ποδηλατών (bike shop)
-Δυνατότητα έστω και μίας Διανυκτέρευσης ανά Κράτηση ανά Ποδηλάτη