Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικαίωση του Φαίακα για τις επιλογές του Ιανουαρίου

Handball Premier
05 Απριλίου 2021 / 16:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Ιανουάριο και εν μέσω καραντίνας το ΔΣ του Φαίακα προχώρησε σε μια κίνηση που εκ των πραγμάτων δικαιώνει τους ανθρώπους

που το αποφάσισαν. Φρόντισαν να διακόψουν τη συνεργασία με τους «ξένους» παίκτες που είχαν στην ομάδα (πλην δύο) γιατί τα οικονομικά δεν άντεχαν το κόστος παραμονής τους στο νησί και στη θέση τους πήραν παίκτες από τον Κερκυραϊκό ΓΣ, επέστρεψαν και κάποιοι παλιοί και δημιούργησαν μια ομάδα με Κερκυραίους, ώστε να ολοκληρώσουν αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα, παρότι και να μη συνέχιζαν δεν θα είχαν πρόβλημα. Και αυτό γιατί με βάση τα δεδομένα καμιά ομάδα από την Α1 δεν θα υποβιβαστεί.

Αναφερόμαστε στη δύσκολη κατάσταση που έχει έρθει το άθλημα, μια κατάσταση που ακόμα και το κορυφαίο ερασιτεχνικό σωματείο της χώρας, με βάση τίτλους και διακρίσεις στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός, δήλωσε ότι θα σταματήσει να αγωνίζεται. Βέβαια έθεσε ως όρο, συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη για να συζητήσει τα προβλήματα του αθλήματος, αλλά δεν δίστασε να ανακοινώσει δημόσια ότι θα αποχωρήσει.

Ο Φαίακας παλεύει με τεράστιες δυσκολίες ώστε να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα και είναι πολύ θετικό ότι πολλά νέα παιδιά της Κέρκυρας αποκτούν εμπειρίες μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Το Σαββατοκύριακο έγινε η 10η αγωνιστική του 2ου Ομίλου με την κερκυραϊκή ομάδα να έχει ρεπό, ενώ την επομένη θα αγωνιστεί στη Βέροια κόντρα στον Φίλιππο.
 
Τα αποτελέσματα (10η αγωνιστική)
 
Ζαφειράκης Νάουσας - Φίλιππος Βέροιας     23-23
Δράμα '86 - ΠΑΟΚ                                          29-30
ΑΕΣΧ Πυλαίας - Αερωπός Έδεσσας               30-25
 
Βαθμολογία
 
ΠΑΟΚ                              17
Δράμα 1986                     13
ΑΕΣΧ Πυλαίας                 10
Αερωπός Έδεσσας           6
Φίλιππος Βέροιας             6
Ζαφειράκης Νάουσας       5
Φαίακας Κέρκυρας           3