Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με μεγάλη συμμετοχή η υπαίθρια διάλεξη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
05 Απριλίου 2021 / 11:41

Μια δράση των φοιτητών που είχε σκοπό να αναδείξει την ανάγκη και δυνατότητα να ανοίξουν σήμερα οι σχολές τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα διαφορετικό μάθημα, δια ζώσης αλλά σε ανοιχτό χώρο, έγινε την Παρασκευή 2/4, στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού. Ο καθηγητής του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας, Παναγιώτης Κελάνδριας έκανε μια διαφορετική παρουσίαση σε φοιτητές από όλα τα τμήματα του Ιονίου, με θέμα την κοινωνιολογία της μετάφρασης. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, το ίδιο και το ενδιαφέρον των φοιτητών, όπως φάνηκε και στη συζήτηση που ακολούθησε.



Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητές κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας πρόβαλλαν την ανάγκη και τη δυνατότητα να ανοίξουν σήμερα οι σχολές.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε το κάλεσμα:
"Άλλη μια δράση των φοιτητών που έχει σκοπό να αναδείξει την ανάγκη και δυνατότητα να ανοίξουν σήμερα οι σχολές μας! Η μορφή αυτή κινητοποίησης διαμορφώθηκε με βάση τα πλαίσια που έχουν ψηφιστεί από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, που καταδεικνύουν την κλιμακούμενη και πολύμορφη αντίδραση των φοιτητικών συλλόγων απέναντι σε ένα νόμο - έκτρωμα που η κυβέρνηση έφερε μέσα στην περίοδο της πανδημίας και με τις σχολές μας να είναι κλειστές, με σκοπό να μην συναντήσει αντιδράσεις, με σκοπό οι φοιτητές να μην μπορούν να απαντήσουν οργανωμένα.

Ένας χρόνος γεμάτος τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων, με αναβολές κλινικών, εργαστηρίων, πρακτικών ασκήσεων, εξεταστικών χωρίς συγγράματα, με τους πρωτοετείς φοιτητές να μην έχουν μπει ποτέ σε αμφιθέατρο, ενώ με τους μεγαλύτερους να έχουν ξεχάσει πώς είναι! Ένας χρόνος γεμάτος με τεράστιες δυσκολίες και αβεβαιότητα στα σπίτια μας, αφού πολλοί γονείς απολύθηκαν, άλλοι μπήκαν σε αναστολή, ενώ όλοι αγωνιούμε για την υγεία και το μέλλον μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε.



Κόντρα όμως σε όλη αυτήν την τρομοκρατία και την καταστολή οι φοιτητές απαντάμε περισσότερο δυναμικά και οργανωμένα από ποτέ! Ούτε λόγος για πανεπιστημιακή αστυνομία!  Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες! Με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας απαντάμε με ένταση της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας της υγείας μας, για να ανοίξουν οι σχολές μας κόντρα στην τρομοκρατία.

Τώρα είναι η ώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα να υψώσουν τείχος μπροστά στα νέα μέτρα που έρχονται να σαρώσουν ό,τι έχει μείνει από τα δικαιώματά μας. Δε θα χαρίσουμε τις σπουδές και το μέλλον μας!"