Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρών δηλώνει ο Σύλλογος Ιατρών Ελευθεροεπαγγελματιών Κέρκυρας

Γιατροί
02 Απριλίου 2021 / 16:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην κρίσιμη παρούσα φάση της έξαρσης του τρίτου κύματος της πανδημίας από τον ιό COVID-19 , ο Σύλλογος Ιατρών Ελευθεροεπαγγελματιών Κέρκυρας δηλώνει "παρών" .

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην κρίσιμη παρούσα φάση της έξαρσης του τρίτου κύματος της πανδημίας από τον ιό COVID-19 , ο Σύλλογος Ιατρών Ελευθεροεπαγγελματιών Κέρκυρας δηλώνει "παρών" . Η ανακοίνωσή του: «Από την πρώτη κιόλας στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου συνέδραμαν και συνδράμουν με κάθε τρόπο στην ασφαλή παροχή ιατρικών υπηρεσιών και περίθαλψη των ασθενών τόσο στα ιδιωτικά ιατρεία όσο και στις διάφορες ιδιωτικές δομές υγείας του νησιο .

Τα ιδιωτικά ιατρεία παρέμειναν ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα , προσφέροντας φροντίδα , αγάπη , ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση στους ασθενείς για την προστασία τους από την πρωτόγνωρη αυτή απειλή και προάγοντας την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού για το σχέδιο Ελευθερία.

Ο Σύλλογος Ιατρών Ελευθεροεπαγγελματιών Κέρκυρας στηρίζει και τιμά τους συναδέρφους του ΕΣΥ για την ως τώρα προσφορά και την αυτοθυσία τους και τηρώντας τα Ιπποκρατικά ιδεώδη δηλώνουμε πρόθυμοι με αλληλεγγύη και συναδελφικότητα να σταθούμε στο πλευρό τους ανά πάσα στιγμή μας ζητηθεί . Τονίζουμε ότι η επίταξη των ιδιωτών γιατρών μας μειώνει ως επαγγελματίες και μας εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινωνίας υποτιμώντας την προσφορά μας στη Δημόσια Υγεία . Η Δημόσια Υγεία είναι υπόθεση όλων μας , τόσο των ιδιωτών ιατρών , των ιατρών που υπηρετούν το ΕΣΥ όσο και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Την κρίσιμη αυτή ώρα που βιώνουμε χρειάζεται μια ομαδική και δυναμική συστράτευση όλων των φορέων υγείας στα πλαίσια μιας εθνικής στρατηγικής . Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους ιδιώτες εθελοντές και προτείνουμε η προϋπηρεσία αυτή να προσμετρήσει εις διπλούν εάν επιθυμεί κάποιος από αυτούς μελλοντικά να ενταχθεί στο ΕΣΥ].