Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει δειλά, δειλά, το λιανεμπόριο στην Αθήνα

αναστολή
31 Μαρτίου 2021 / 20:30

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

ΑΘΗΝΑ. Θα ανοίξουν τη Δευτέρα στις 5 Απριλίου τα καταστήματα λιανεμπορίου με χρήση κωδικού άπαξ στο 13032 για αγορές με click away και click in shop (εντός καταστήματος) κατόπιν ραντεβού και ως τρεις ώρες συνολικά.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.
Το μέτρο δεν αφορά στα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, που παραμένουν κλειστά.

Θα επιτραπεί η διαδημοτική μετακίνηση με ΙΧ με τη χρήση του κωδικού «6» για έως 3 άτομα ή μια οικογένεια για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο, πιλοτικά από αυτό το Σάββατο (3/4) και μόνο για τα Σαββατοκύριακα 
Όσον αφορά στα σχολεία, τόνισε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο κάποιες τάξεις να ανοίξουν στις 12 Απριλίου. Για τα self test, ανέφερε ότι θα αρχίσει η διαθεσιμότητά τους από την επόμενη εβδομάδα.
 
Ενισχύσεις και νέες ΜΕΘ στην Αττική
 
Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι και το Θριάσιο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε «Covid-only». Από τις 7 Απριλίου θα διαθέτει 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά θα αναπτυχθούν 180 απλές κλίνες. Τα άλλα περιστατικά θα κατευθυνονται σε ιδιωτικές κλινικές καθώς επίσης και η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ανοίγουν 51 καινούργιες ΜΕΘ στο ΕΣΥ: Ειδικότερα, 16 στο Γεννηματάς, 5 στον Ευαγγελισμό, 5 στο Λαϊκό, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο Ελπίς, 10 στο Κωνσταντοπούλειο και 4 στο Αττικό.
Τέλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις. Λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι εντός Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 1,5 εκ. εμβολιασμοί.