Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας παλεύει με το τρίτο κύμα του κορονοϊού

νοσοκομείο
30 Μαρτίου 2021 / 20:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε υψηλή επαγρύπνηση βρίσκονται οι άνθρωποι του νοσοκομείου, βλέποντας το τρίτο κύμα του κορονοϊού να δυναμώνει και στην Κέρκυρα. Μπορεί η κατάσταση στη Μονάδα covid-19 να παραμένει ελεγχόμενη με έντεκα νοσηλευόμενους, αλλά οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες.

Τούτο τεκμαίρεται από την αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαιτέρως ηλικιωμένων, που φτάνουν στα Εξωτερικά ιατρεία με συμπτώματα και διάγνωση covid - 19 και εφόσον δεν είναι βαριά, παίρνουν την οδηγία να επιστρέψουν στο σπίτι τους και σε καραντίνα. Με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει επιδείνωση.

Στο μεταξύ κατέληξε την Τρίτη ο νοσηλευόμενος (75) επί μακρόν στην Εντατική, με ιδιαιτέρως σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και λοίμωξη κορονοϊού.

Κι ενώ τα τεστ έχουν αυξηθεί, ανησυχία προκαλεί η περίπτωση το rapid test να είναι αρνητικό ενώ το μοριακό pcr, θετικό, διαπίστωση που αποδίδεται ίσως σε μεταλλάξεις του ιού που δεν ανιχνεύονται το ίδιο, εύκολα.

Πάντως σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις ημερήσιες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στέλνεται μέρος των θετικών δειγμάτων από Κέρκυρα ώστε να διαπιστωθεί ποιο είναι το στέλεχος του ιού.