Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζητείται παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη για τον εμφύλιο στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Επιμελητήριο Κέρκυρας
30 Μαρτίου 2021 / 15:23

«Βλέπουμε ένα Επιμελητήριο στην ουσία ανύπαρκτο και στο οποίο μαίνεται ένας εμφύλιος πόλεμος άνευ προηγουμένου, που το αποπροσανατολίζει από τον πραγματικό του ρόλο και αυτό δεν μας επιτρέπει να μείνουμε απαθείς»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ζητούν δέκα επαγγελματικά σωματεία της Κέρκυρας, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο του "εμφυλίου" στο Επιμελητήριο.

Η επιστολή

Κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας,του οποίου είμαστε υποχρεωτικά μέλη, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σύμβουλος της Πολιτείας έχει υποχρέωση εκ του Νόμου να συνεργάζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τους τοπικούς Επαγγελματικούς φορείς, με σκοπό την προαγωγή των Εμπορικών, Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, στοχεύοντας πάντα με όραμα και σχέδιο στην Αναπτυξιακή πορεία του Νησιού μας.

Από το Επιμελητήριό μας, που φέτος συμπληρώνει 170 χρόνια ζωής όντας το αρχαιότερο της χώρας, περιμέναμε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία για την προώθηση των προβλημάτων μας, αλλά και μια ουσιαστική πρωτοπορία για την αντιμετώπιση της τεράστιας οικονομικής κρίσης που έχει προκόψει στην αγορά από την συνεχιζόμενη πανδημία.

Αντ’ αυτού βλέπουμε ένα Επιμελητήριο στην ουσία ανύπαρκτο και στο οποίο μαίνεται ένας εμφύλιος πόλεμος άνευ προηγουμένου, που το αποπροσανατολίζει από τον πραγματικό του ρόλο και αυτό δεν μας επιτρέπει να μείνουμε απαθείς.

Βλέπουμε ανεξαρτητοποιήσεις, διαγραφές, καταγγελίες, εισαγγελικές παραγγελίες, επιστολές για οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο και παραιτήσεις πολύ σοβαρών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με ευθείες βολές κατά του Προέδρου, η ευθύνη του οποίου είναι τεράστια γιατί προφανώς δεν κατάφερε εξ αρχής να εμπνεύσει και να ενώσει το Διοικητικό Συμβούλιο και επέτρεψε αυτή την σημερινή εκτροπή. Βρισκόμαστε στον Απρίλιο και δεν υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός για την υλοποίηση κάποιων δράσεων.

Επίσης, κινδυνεύουν με άμεση απόλυση 5 εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου ενώ αναμένεται και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας μετά την προσφυγή των διαγραφέντων μελών του Δ.Σ. που ζητούν την ακύρωση της απόφασης του Προέδρου.

Κύριε Υπουργέ,

Στις Επιμελητηριακές εκλογές του 2017 είχαν εκλεγεί 31 συνάδελφοι με τη δική μας ψήφο από τις δύο συμμετέχουσες παρατάξεις. Σήμερα από τα 31 εκλεγέντα μέλη έχουν παραιτηθεί ή διαγράφει [με διαπιστωτικές πράξεις] οι 20 εξ αυτών, αντικαθιστούμενοι από τους επιλαχόντες.

Παρ’ολα αυτά το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, λόγω αρνήσεως πολλών επιλαχόντων να αποδεχθούν τη θέση έχει μειωθεί από 31 μέλη σε 27. Αυτό κύριε Υπουργέ συνιστά κατάφωρη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος του 2017 και δεν αντικατοπτρίζει την βούλησή μας. Δεν μπορεί με αυτόν τον τρόπο καμία Διοίκηση και κανένας Πρόεδρος να διατηρείται πεισματικά γαντζωμένος σε μια καρέκλα.

Επειδή το Επιμελητήριο δεν μπορεί να βρίσκεται στην αφάνεια και επειδή καλείται να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην μετά covid εποχή.

Επειδή τελεί υπό την διαχειριστική εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου σας,

Επειδή δεν πρέπει να υπάρξει άλλος χαμένος χρόνος και πρέπει να δοθεί μια άμεση λύση σε αυτό το αδιέξοδο,

Παρακαλούμε κύριε Υπουργέ για τις δικές σας ενέργειες.