Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Οι Δήμοι Παξών και Κεντρικής Κέρκυρας να εκπροσωπηθούν στον ΟΛΚΕ

Δημήτρης Μπιάγκης
29 Μαρτίου 2021 / 12:57

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Με νέα ερώτησή του προς τους Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης

επανέρχεται στο θέμα της εκπροσώπησης των Δήμων Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και Παξών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε.

Ο Βουλευτής ζητά από τους Υπουργούς να προβούν στη θέσπιση κατάλληλης νομοθετικής ρύθμισης για την πρόβλεψη συμμετοχής εκπροσώπων των Δήμων Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και Παξών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε. Οι δυο δήμοι διέθεταν εκπρόσωπο στη διοίκηση του Οργανισμού, αίτημα που είχε σεβαστεί, τόσο η διοίκηση του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ., όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά αγνοεί επιδεικτικά η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η ερώτηση αφορά συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Βουλευτής από 9 Μαρτίου 2020 με την υπ’ αριθμ. 4792 ερώτησής του προς το Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής που δεν απαντήθηκε επί της ουσίας.

«Τα ομόφωνα αίτημα των Δήμων Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και Παξών για ορισμό εκπροσώπων τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΚΕ είναι εύλογα και δίκαια και έχουν νομικό και ηθικό έρεισμα», δηλώνει στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συμπληρώνει: «Ο Ο.Λ.ΚΕ. διαχειρίζεται το λιμάνι της Κέρκυρας, τα τρία λιμάνια των Παξών, το λιμάνι των Οθωνών, το λιμάνι της Ερείκουσας, αλλά και ένα σημαντικό μέρος του θαλάσσιου μετώπου της πόλης της Κέρκυρας.

Επομένως, η αιτούμενη εκπροσώπηση των Δήμων στους οποίους υπάγονται οι εν λόγω εκμεταλλευόμενες λιμενικές περιοχές είναι αυτονόητα όχι μόνον σκόπιμη αλλά επιβεβλημένη, για λόγους που αφορούν στην υποστήριξη της δημοκρατικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της αρχής της αναλογικότητας αλλά και για την ενίσχυση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και συνοχής της περιφέρειας. Η Κέρκυρα δεν πρέπει να χάσει άλλα από τα κεκτημένα που κατέκτησε με αγώνες».