Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ιστορικός κάπτεν της Εθνικής, Θ. Ζαγοράκης, σχεδόν παμψηφεί νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

επο
27 Μαρτίου 2021 / 17:16

ΑΘΗΝΑ. Συγκέντρωσε το ολοκληρωτικό, 66 στις 68 ψήφους. Πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ο Κωνσταντίνος Νίκας, απέσυρε την υποψηφιότητά του, εκφράζοντας κι αυτός τη στήριξή του στον Ζαγοράκη.

ΑΘΗΝΑ. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έπαιξε χωρίς αντίπαλο στις εκλογές της ΕΠΟ, Σάββατο 27/3/2021, αφού ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας απέσυρε την υποψηφιότητά του και πανηγυρικά είναι πλέον ο νέος πρόεδρος στη θέση του Γραμμένου. 
 
Όμως δεν έχει δίπλα του κανέναν από τους συμπαίκτες του στην Εθνική του 2004 καθώς για όλους ήταν εκλογική πανωλεθρία (πήραν Δημήτρης Παπαδόπουλος 15 ψήφους, Γιώργος Ανατολάκης 14 ψήφους, Άγγελος Χαριστέας 14 ψήφους, Παντελής Καφές 13 ψήφους, Κώστας Κωνσταντινίδης 13 ψήφους). Όταν π.χ. ο πρώτος σκόρερ του EURO 2004 δεν εκλέγεται και οι ΕΠΣΚ ψηφίζουν έναν «καφετζή» κλπ, καταλαβαίνει κανείς τι παίζει σε τέτοιες εκλογές και γιατί οι διοικήσεις της ΕΠΟ αποκαλούνται «αμαρτωλές»
Συγκεκριμένα, τις 11 θέσεις στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καταλαμβάνουν οι: Στέργιος Αντωνίου με 63 ψήφους
Παναγιώτης Δημητρίου με 59 ψήφους
Γιώργος Χατζησαρόγλου με 54 ψήφους
Μάνος Γαβριηλίδης με 53 ψήφους
Δημοσθένης Κουπτσίδης με 52 ψήφους
Δημήτρης Μπουχλαριώτης με 51 ψήφους
Λεωνίδας Θωμαϊδης με 50 ψήφους
Τάκης Παπαχρήστος με 50 ψήφους
Κλέαρχος Τζαφέρης με 49 ψήφους
Κυριάκος Φύτρας με 48 ψήφους
Άγγελος Δανιήλ με 47 ψήφους
Τη 17άδα της Εκτελεστικής Επιτροπής συμπληρώνουν οι προερχόμενοι από την Super League Μπουτσικάρης, Ασλανίδης, Μ. Γκαγκάτσης και Αγραφιώτης και ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2 - Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
 
"Ο εμβληματικός αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 Εθνικής μας Ομάδας, Θεόδωρος Ζαγοράκης, εξελέγη σήμερα 31ος Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Στην τακτική εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, που διεξήχθη σήμερα με συμμετοχή 66 εκπροσώπων Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών και Επαγγελματικών Λιγκών, και για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας με τη χρήση σύγχρονων μέσων τεχνολογίας, πληροφορίας και επικοινωνίας, ο κ. Ζαγοράκης έλαβε -επί 68 ψηφισάντων- 66 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά. Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο ανθυποψήφιός του πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνος Νίκας είχε παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ομοσπονδίας. Η ψηφοφορία εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα και με συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των μελών της ΓΣ.
Στις εργασίες της ΓΣ, τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές FIFA και UEFA εκπροσώπησαν οι κκ Χέρμπερτ Χούμπελ και Μάριος Γεωργίου.
Στην εισαγωγική ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Φθάνοντας στο τέλος θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της ΕΕ, των Επιτροπών και το προσωπικό της ΕΠΟ για τις υπηρεσίες τους στην υποβοήθηση του έργου της ΕΕ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις FIFA και UEFA και τα στελέχη τους για τη βοήθεια που μας προσέφεραν».