Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την Επέτειο της Εθνεγερσίας

αυλωνίτης
24 Μαρτίου 2021 / 19:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Με φόντο την υγειονομική πανδημία και τις συνέπειές τις, οι απανταχού Ελληνίδες και Έλληνες τιμούν τη φωτεινή αυτή στιγμή της ελληνικής ιστορίας. Η απόδοση σεβασμού στους γνωστούς και άγνωστους πρωτεργάτες της συνιστά ύψιστο καθήκον και κορυφαία αναγκαιότητα για τις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Αποτελεί κόμβο άντλησης συναισθημάτων και διδαγμάτων για τη συνέχιση και τη διαρκή καταξίωση του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα και επιβάλλει την αγωνιστική αφύπνιση για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπειας του ανθρώπου, δίνοντας το βήμα στην εθνική ανάταση.
Η 25η Μαρτίου, μέσα σε επώδυνες συνθήκες, καλλιέργησε τις ρίζες της γέννησης του νέου ελληνικού κράτους, ενώ συνέβαλε στη μετέπειτα απελευθέρωση και άλλων ελληνικών εδαφών.
Φέτος, συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε που γενναίοι και σπουδαίοι άνθρωποι πολέμησαν για το όνειρο μίας ελεύθερης Ελλάδας. 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας! Αυτό είναι το νόημα του 1821 και αυτό καλούμαστε να συνεχίσουμε.
Στην ιστορική αυτήν επέτειο οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουμε την παράδοση του αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα. Με αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς που εναντιώνονται στον παραλογισμό ενός κατακτητή που παραβαίνει το διεθνές δίκαιο και κάθε έννοια ηθικής και δικαιοσύνης. Που αντιπαλεύουν εξωτερικούς εξαναγκασμούς και υιοθετούν την επαναστατική τακτική ως υπέρτατη εκδήλωση της ανθρώπινης αντίθεσης που ενυπάρχει σε κάθε εκμεταλλευτική κοινωνία.
Με αυτές τις σκέψεις, ας τιμήσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης έχοντας το βλέμμα στο μέλλον με τόλμη και ευψυχία. Οι θυσίες για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη θα δικαιώνονται, όσο συνεχίζουν τα υπέρτατα αυτά αγαθά να μας εμπνέουν σε νέους και ανεξάντλητους κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες.
Χρόνια πολλά!».