Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή της ΓΣΕΕ στους αρμόδιους υπουργούς για τις παράτυπες αναστολές στο Αχίλλειο

Αχίλλειο
23 Μαρτίου 2021 / 12:30

Στηλιτεύει τα συναρμόδια υπουργεία για την απουσία ουσιαστικού θεσμικού ελέγχου σε έναν φορέα που εποπτεύεται από το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο). Ως αποτέλεσμα αλλά και σε συνέχεια των ενεργειών της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, η Γ.Σ.Ε.Ε., σε συνεργασία με την νομική της υπηρεσία, έστειλε αναλυτική επιστολή προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, σχετικά με τις παράτυπες αναστολές εργασίας τις οποίες επέβαλε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) στους εργαζόμενους της, στο Μουσείο Αχιλλείου.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει «Συγκεκριμένα, η Γ.Σ.Ε.Ε. στηλιτεύει τα συναρμόδια υπουργεία για την απουσία ουσιαστικού θεσμικού ελέγχου σε έναν φορέα που εποπτεύεται από το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο και ο οποίος εντελώς παράτυπα είχε θέσει επί μακρόν σε αναστολή πολλούς εργαζόμενούς του.

Στην επιστολή τονίζεται ότι παρόλες τις σχετικές καταγγελίας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και του οικείου σωματείου των εργαζομένων αλλά και σχετικά ερωτήματα του Υπουργείου Εργασίας, η διοίκηση της ΕΤΑΔ ΑΕ δεν έχει παράσχει καμία επίσημη διευκρίνιση επί του θέματος και ο δημόσιος ελεγκτικός μηχανισμός έχει παραμείνει μολαταύτα αδρανής.

Ως εκ τούτου, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος διατυπώνει το εύλογο ερώτημα πώς αναμένεται από το Δημόσιο ο αυστηρός έλεγχος των παραβατικών ιδιωτικών επιχειρήσεων όταν δεν θέλει ή δεν μπορεί να ελέγξει την παραβατικότητα στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς.

Τέλος, οι αρμόδιοι Υπουργοί καλούνται να δεσμευτούν ρητά ότι θα προβούν στην έκδοση των απαραίτητων διευκρινήσεων και θα διενεργήσουν τους οφειλόμενους ελέγχους στα μέτρα προστασίας από την πανδημία που αφορούν τους εργαζόμενους που απασχολούνται στους φορείς, τα ακίνητα των οποίων διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ ΑΕ.

Το Εργατικό Κέντρο, παρά τη δυσκινησία που επιφέρει η απαρέγκλιτη τήρηση των όρων για την δημόσια υγειονομική ασφάλεια αλλά και τους περιορισμούς της προσωρινότητας του Δ/Σ του, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι στέκεται χωρίς χρωματικές παρωπίδες, αθόρυβα και κυρίως αποτελεσματικά δίπλα στον απλό εργαζόμενο και τα προβλήματα που πάντοτε τον ταλανίζουν, όπως κατά συνείδηση πράττει εδώ και δεκαετίες».